Négy tarpai pálinka lett érmes a gyümölcspárlatok világversenyén, a Worls Spirits Award 2014 vetélkedőn - közölte a Tarpai Manufaktúra Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön az MTI-vel.

Váradi György elmondta, hogy az ausztriai Klagenfurtban rendezett viadalon a cég termékei közül az eredetvédett szatmári szilvapálinka aranyérmes lett.

Az ugyancsak eredetvédett, a híres Jonathán almafajtából főzött szabolcsi almapálinka ezüstérmet kapott az értékelőktől, továbbá ugyancsak ezüstéremmel ismerték el a Manufaktúra Kft. kajszibarack- és birspálinkáját is.

Az ügyvezető igazgató kiemelte: a négy érmes pálinka elért pontszámai alapján a tarpai főzde megkapta a First Class Destilleri, első osztályú minősítést, melynek logóját a jövőben hivatalosan használhatja termékeinek palackján.
A cégvezető beszámolt arról is, hogy a Tarpai Manufaktúra Kft. két új piacon jelenik meg tavasszal termékeivel. Március végéig Svájcba, áprilisban pedig az Amerikai Egyesült Államokba visznek egy-egy termékbevezető próbaszállítmányt, amelynek sikerétől függ a további megrendelés. Az USA-ban, egyelőre zárt körben, a New York-i klubokban szolgálják majd fel a tarpai pálinkákat.

Váradi György tájékoztatása szerint a Manukfaktúra Kft. a múlt évben 250 millió forint árbevételt ért el. Nyeresége 15 millió forint lett.
A cég lekvárfőző üzemének termékei 70 százalékban exportra kerültek, legnagyobb vevőjük Németország volt. A további 30 százalékot pedig a hazai piacon értékesítették.
A gyümölcspárlatoknál 15/85 százalék arányú volt a kivitel és a hazai eladás mutatója.
Az idén az új svájci és amerikai várható megrendelésekkel 15-20 százalékos mértékű árbevétel-növekedést várnak a kis cégnél, amely a múlt évben átlagosan tizenegy dolgozót foglalkoztatott a beregi településen lévő lekvár- és pálinkafőző, valamint gyümölcserjesztő üzemében.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés