GUSTO szerint is a világ élvonalához tartozik a magyar gasztronómia




A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai sajtóaktivitásának köszönhetően 5 oldalas turistacsalogató cikk jelent meg Ausztria piacvezető gasztronómiai magazinjának, a GUSTO-nak a legfrissebb számában. A rendkívül informatív és bennfentes tapasztaltsággal megírt cikk külön kitér arra, hogy a közelmúltban a magyar gasztronómia és turizmus nagy utat tett meg: komoly fejlesztéseknek köszönhetően magas minőségi szolgáltatásokat képes nyújtani a prémium szegmens számára is.

A magazin főszerkesztője, Barbara Knapp 16 budapesti éttermet, kávézót, bárt, szállodát és a turisták körében is népszerű romkocsmát látogatott meg az MT Zrt. sajtóútja során. Az Onyx étterem és Széll Tamás mesterszakács kapcsán a cikk kitér a lyoni Bocuse d’Or szakácsversenyen elért magyar sikerekre, ezzel is jelezve a hazai vendéglátás helyét a világ élbolyában. A konkrét étterem és szállásajánlóval ellátott cikk hírértéke 17 millió (!) forint. Az igazi gourmand-ok a mellékelt recept segítségével készíthetik el a budapesti Chef Parade főzőiskolában a cikk szerzője által is kipróbált paprikás csirkét. A cikk online változata, élvezetes dia show formájában megtekinthető itt: www.gusto.at/channels/722/main.shtml.
Az osztrák turisták közel harmada külföldre kulturális és városlátogatási motivációval indul útnak, ezért a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete az osztrák piacon megkülönböztetett hangsúlyt helyez a kapcsolódó turisztikai és gasztronómiai termékekre. Az MT Zrt. marketingterve Ausztriát a B2C piacok közé sorolja, ahol a beutazóforgalom további növelése érdekében kiemelt szerepet kap a nagyközönségi kommunikáció. Az MT Zrt. Ausztriából éves szinten 35-40 sajtóutat szervez, amelyek hírértéke az elmúlt évek átlagában évi 800 ezer euróra, azaz mintegy negyed milliárd forintra tehető. Az elmúlt években rekordszámú osztrák turista érkezett hozzánk, akik évente 120 milliárd forintot költenek Magyarországon. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok.

 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés