A verseny történetében először díjaztak magyar bort a legrangosabb elismeréssel a Finger Lakes International Wine Competition nemzetközi borversenyen, ahol a szekszárdi Vida Családi Borbirtok 2011-es Hidaspetre Kékfrankosa nyert nagy aranyérmet (Double Gold).

Forrás: MTI

A tizenötödik alkalommal megrendezett nemzetközi borversenyen az Egyesült Államok mellett a közeli Kanada és további 27 ország borai képviseltették magukat. A nemzetközi zsűri több Master of Wine részvétele mellett kóstolta végig a beérkezett csaknem 4000 mintát, és először díjazott magyar bort nagy aranyéremmel - közölte az MTI-vel a Vida Családi Borbirtok.

Tájékoztatásuk szerint a pincészet további két beküldött borát, a még csak most piacra kerülő 2012-es Bikavért és a szintén 2012-es La Vida házasítást ezüstéremmel díjazták.
A verseny honlapja (http://www.fliwc.com/results/2015results.asp) szerint a magyar borok közül ezüstérmet nyert még a villányi Bock Pincészet 2012-es Bock Ermitage Cuvée-je és a szintén villányi Vylyan Pincészet 2011-es Cabernet Franc-ja.

Bronzéremmel jutalmazták a Bock Pincészet 2012-es Cabernet Franc-ját és 2010-es Royal Cuvée-jét, az egri Kovács Nimród Pincészet 2011-es Furmintját és 2009-es Nagy-Eged Grand Bleu Kékfrankosát, a Vylyan Pincészet 2011-es Pinot Noirját, valamint a Sápi Tímea Kézműves Gyümölcsbor Manufaktúra 2014-es bodzás sárgabarack borát.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés