Michelin-csillagos séfek részvételével rendezik meg május 21-24. között az első Taste of Paris nevű kóstolófesztivált a francia fővárosban.

Forrás: MTI

A gasztronómiai rendezvény 2004-ben Londonban indult útjára és eddig mindegy 22 város csatlakozott hozzá. Párizsban tizennégy Michelin-csillagos helyi séf egy-egy fogását is megkóstolhatják majd az érdeklődök. Rajtuk kívül további harminc, első osztályú párizsi étterem mutat be két-három ebéd, illetve vacsorafogást.

A Grand Palais kiállítócsarnokban megrendezésre kerülő fesztiválra 35 és 115 euró közötti áron vásárolhatók belépők, amelyekkel egy-egy pohár bor vagy pezsgő mellé különböző számú fogásokból választható kóstolónyi adag.

Jean-Francois Martins, Párizs turizmusért felelős alpolgármestere szerint a párizsiaknak "nem kell szégyenkezniük egy ilyen rendezvény miatt, amely a világ számos táján jól működik. Ugyanakkor a párizsi rendezvény nem lehet a londoni fesztivál halvány másolata, tipikusan párizsivá kell válnia".

"Ha egy város évi 16 millió külföldi látogatót fogad, muszáj új eseményeket kitalálni, mert nem egyszerűen az a cél, hogy idecsaljuk az az embereket, hanem az, hogy legközelebb is visszahozzuk őket" - tette hozzá. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a külföldi turisták 38 százaléka elsősorban a gasztronómia miatt keresi fel Párizst, ahol mintegy 7 ezer vendéglátóhely várja az ínyenceket.

A gasztronómiai rendezvény két fővédnöke Joel Robuchon és Alain Ducasse Michelin-csillagos séfek. Utóbbi "fantasztikus kezdeményezésnek" tartja a londoni fesztivált, amelyhez Párizsnak szerinte azért is csatlakoznia kell, hogy bebizonyítsa, képes integrálódni a gasztronómia világszintű fellendülésébe. Emlékeztetett arra, hogy nemzetközi szinten folyik a kommunikációs és marketing verseny, amelyben "Párizsnak a másságát kell tudnia megmutatni".

A háromnapos találkozón főzőtanfolyamokat is rendeznek, és mintegy száz gazda friss termékeiből a kiállítócsarnokban felállított piacon válogathatnak a francia gasztronómia kedvelői.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés