A francia gasztronómia ínyencségeit és egy csodálatos városnézés élményeit kínálja a Párizs nevezetességeit körbejáró Bustronome nevű étterembusz.

A Párizs utcáin négy hónapja közlekedő, feketére festetett, üvegtetős kétszintes busz belülről egy elegáns éttermi tetőteraszra emlékeztet, ahonnan minden irányba csodálatos kilátás nyílik a városra.

A Bustronome-ban Vincent Thiessé séfnek köszönhetően a francia konyha különlegességeit kóstolhatják meg a vendégek.


Fotó: Tripadvisor

A havonta változó menüt a szakács az óránként 15 kilométeres sebességgel haladó busz városnézési körülményeihez igazította. Az étlapon az évszakoknak megfelelő legkiválóbb francia termékekből összeállított tálak szerepelnek, a két óráig tartó ebédre négy fogást, a két és fél órás esti városnézésre pedig hatfogásos pezsgős vacsorát kínál a Bustronome. A menüárak 65 és 125 euró között mozognak a menühöz rendelhető italoktól függően.

A Diadalívtől induló busz felső szintjén helyet foglaló vendégek szemei előtt az ebéd vagy a vacsora elfogyasztása közben Párizs leghíresebb nevezetességei tűnnek fel az Eiffel toronytól az Operán, a Louvre-on vagy a Notre Dame-on át a Grand Palais kiállítócsarnokig. Minden utas rendelkezésére áll egy egyszerű tollra hasonlító, ötnyelvű idegenvezetői készülék. Elég a tollal az étlapon feltüntetett nevezetesség egyikére rábökni, s a készülék az előre kiválasztott nyelven az adott épületről mesél a vendég fülébe.

A guruló étteremben a felső szinten két- és négyfős asztaloknál 38 teríték várja a vendégeket, az alsó szinten találhatók a kiszolgálóhelyiségek: a konyha, a ruhatár, a mosdó és a vezetői fülke.

A Bustronome két tulajdonosa, Jean-Christophe Fournier és Bertrand Mathieu pénzügyi szakember a Société Générale bankban ismerkedett meg egymással. A frissen készített ételeket kínáló, egyre népszerűbb kamionéttermek (food truck) láttán másfél évvel ezelőtt merült fel bennük egy olyan városnéző buszétterem ötlete, amely minőségi gasztronómiát kínál. A megvalósításhoz fizetés nélküli szabadságot vettek ki, és a Spanyolországban vásárolt kétszintes buszt a dél-franciaországi Toulouse-ban fél év alatt alakították luxusétteremmé.

Az október óta nyitva tartó guruló étterem vendégei nyolcvan százalékban párizsiak. "Ha a helyieket sikerül meggyőznünk, akkor szinte biztos, hogy a francia és a külföldi turistáknak is tetszeni fog az ötlet" - mondta az MTI-nek Jean-Christophe Fournier, az egyik alapító. A Bustronome hétfőn, kedden és szerdán üzleti ebédekre és vacsorákra vállalati csoportokat fogad, a hét többi napján van lehetőség egyéni foglalásokra, kizárólag az interneten.

A tulajdonos azt reméli, hogy még idén két másik buszt is elindíthat Párizsban, a következő években pedig többek között Londont, Rómát, New Yorkot és Dubajt is meghódíthatja a városnéző étterembusz.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés