A bécsi kávé mindig is fogalom volt. Ám mint minden, ez is változik. A mai megszállott kávéimádók és a huszonéves internetfüggők körében nem a romantikus nosztalgikus bécsi kávéház-érzés dívik, ők már más megközelítésből tekintenek e forró fekete italra.

Forrás: turizmus.com

A kaffeemik nevű üzlet minden hónapban más és más fajta és másképpen pörkölt kávéval rukkol ki. Ezeket a különleges termékeket online is meg lehet rendelni, és csomagként megkapni, de ha úgy tetszik, el is lehet zarándokolni érte a Zollergassén lévő kis boltba. Bécsben kávéegyetem, vagy ha úgy tetszik, felsőfokú iskola is működik, profiknak és simán csak megszállottaknak: a Vienna School of Coffee elsősorban barista mestereket képez.

Az osztrák fővárosban egymás után nyílnak a fiatalok által üzemeltetett multi-kulti, trendi kis kávézók, mint a Kaffeemodul, ez a szűk kis üzlethelyiségben üzemelő minimalista üzlet, de szemléletében hasonló a CafféCouture, a Coffee Pirates vagy a POC, a People on Caffeine. Jonas Reindl kávébárjában késő éjjelig hozzájuthatunk egy kis frissítő forró italhoz.

Az Espressomobil Coffeebar egy egészen pici kávézó a Grinzing egyik villamos megállójában, ahonnan a legtöbben magukkal viszik forró kávéjukat, amelyet egyedi recept alapján készítenek el. Ma már a város számos pontján léteznek ezek a kicsi kávébárok, amelyeknek semmi köze nincs az újságolvasás közben, kényelmes fotelben, lassan elkortyolgatott melanzsnak...




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés