Új trend: alkoholmentes bárok

Új trend: alkoholmentes bárok - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Új trend: alkoholmentes bárok

Forrás: turizmus.com

Decemberben nyílik az első alkoholmentes italokat kínáló bár Londonban a Covent Gardenben. Olyan találkozó helyet akarnak létrehozni, ahol az emberek nem veszélyeztethetik egészségüket.

A Redemptiont, azaz Megváltást Catherine Salway és Andrea Waters vezeti. Eddig már két helyen nyílt hasonló üzletük, London nyugati, illetve észak-keleti városrészében.

A Covent Gardenben lévő bár sok újdonságokkal szolgál, amint azt a Lonely Planet cikkírója is megjegyzi. Itt az alkoholmentes italok találhatók a fókuszban, méghozzá nem is akármilyenek.  „Néhány gyümölcslé, vagy az, ha adalékként hozzáadjuk a koktélokhoz, ma már nem elég. Azoknak a megnyeréséhez, akik nem fogyasztanak alkoholt, nagyobb erőfeszítést kell tenni. Kreatív szakemberek kellenek, szükséges a bartender és a séf jó együttműködése, valamint nem hiányozhatnak a szokatlan, különleges ízű összetevők, mint a gránátalma, a chili és a csillagánizs, hogy összetettebbé tegyék az italok aromavilágát” – mondta Catherine Salway. Az ananásszal és a licsivel ízesített mojito vagy a margarita itt egészen más értelmezést nyer, hiszen az alkoholmentes koktélok esetében még fontosabb a pikáns, fűszeres ízvilág, amit a hagyományos koktélok esetében az alkohol pótol.

Az alapító szerint egy olyan hely lebegett a szeme előtt, ahol az emberek ugyanúgy iszogatnak esténként, mint egy rendes koktélbárban. A Redemptionban kínálnak alkoholmentes söröket és vegán ételeket is. Az enteriőr modern, a főbb anyagok: a korall, a réz, a márvány és a zöld bársony. Salway egy régebbi nyilatkozata szerint még legalább tíz Redemption-re van kereslet az elkövetkező 5-10 évben.

A két hölgy próbálkozása nem példa nélküli: egy liverpooli bár, a Brink már 2011-ben megnyitotta kapuit, hasonló koncepcióval. Ott alkoholbetegségükből kigyógyuló félben levő vendégekre szakosodtak, de ma már a vendégkör fele nem alkoholista.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés