Szerdától őszi bormustrára várják a vendégeket a szegedi Dóm téren, ahol öt napon keresztül több mint száz pincészet mutatja be remekeit - közölte Németh István, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője pénteken a helyszínen.

Forrás: MTI

Mielőtt a szüret dandárja elkezdődne a Bor Tér nevet viselő fesztiválon olyan neves termelők kínálják boraikat, mint az 1999-es tokaji aszúeszenciájával a Wine & Spirit Magazine-tól maximális 100 pontot kiérdemlő Áts Károly, az Év Bortermelője címet 1991-ben elsőként elnyerő Tiffán Ede vagy a szintén villányi Gere Tamás és Zsolt Pincészete.

Németh István elmondta, hogy a minőségi borkínálathoz és a tér különleges hangulatához a programok összeállítása során is igyekeztek alkalmazkodni. A tér két színpadán fellép többek között Malek Andrea, Bereczki Zoltán, szombaton emlékesten csendülnek föl Cseh Tamás dalai, vasárnap pedig a Hóra színház szervezésében kisebbségi összművészeti fesztivált tartanak. A rendezvény zenei kínálatát a Szegedi Szimfonikus Zenekar tovább bővíti, az együttes Deja Vu vonóskvartettje a századelőt idéző népszerű klasszikus zenei művekből ad koncertet, a nap végi elcsendesedésre pedig a rézfúvósok figyelmeztetik a közönséget, amikor röviddel éjfél előtt a zenélő óra alatti erkélyről eljátsszák az Il Silenciót.

Az immár ötödik alkalommal megszervezett Bor Téren hagyomány, hogy kiállítás mutatja be a bortermelés, a kulturált borfogyasztás hagyományait. Az idei - a Móra Ferenc Múzeummal közösen létrehozott - tárlat a klasszikus kávéházak világát idézi meg. A Karinthy Kávéházban a legendás író érdekességekben gazdag életével ismerkedhet meg a betérő, Balog József újságíró irodalmárokkal és irodalomtörténészekkel beszélget, kora délutánonként pedig népszerű zongoristák szolgáltatják a zenét a közönségnek.
A téren mintegy harminc kézműves kínálja majd portékáit, a harapnivalóról pedig tucatnál több vendéglátóegység gondoskodik.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés