Vajon hány étteremben alkalmazzák majd az elkövetkező évtizedekben a SmartPlate-t? Ez a találmány, felhasználva a XXI. század legújabb technikáit, rögtön kijelzi, hány kalória van abban, amit a tányérra tettek.

Forrás: turizmus.com

Van, akit elriaszt majd a találmány (nem beszélve az egyelőre méregdrága „tányérról”), amely tulajdonképpen egy bonyolult digitális rendszeren alapszik, három kamerával és képfelismerő szoftverrel, mérleggel és számítógéppel rendelkezik, és a megadott okostelefonra küldi el azonnal az eredményt – de akadhatnak olyan sztárséfek, diétás vagy luxuséttermek, és celebkonyhák, akik/és ahol nagyon fognak örülni neki.

Az egyik világhírű svéd céggel együttműködve a Fitly nevű startup cég fejlesztette ki az okostányért, amely annyiban hoz újat, hogy egyesíti a jelenleg már létező fejlett technikai megoldásokat.

Hogy az éttermekben mikor látjuk viszont az asztalon, az attól is függ, mennyire szeretnék a vendéglősök, hogy kalóriában visszafogják magukat a vendégek. No meg: az asztal körül helyet foglalók közül lesz, akinek talán elveszi az étvágyát, amikor meglátja okos telefonján a könyörtelenül objektív kijelzőt…




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés