A Bazilika előtt rendezett adventi vásár november 27. és január 2. között a karácsonyi szezon legnagyobb és legváltozatosabb street food kínálatával várja a hagyományos és különleges ízek kedvelőit.

Forrás: turizmus.com

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál idén újabb színfolttal gazdagodik, a tavaly nagy sikerrel debütáló street food kínálat szinte az egész Zrínyi utcát kisajátítja a vásár 5 hetére. Az Adventi Street Foodon hatalmas ételkínálattal találkozhatunk a Zrínyi utcában, ahol a karácsonyi vásárok ünnepváró hangulata és ízei, valamint a legdivatosabb utcai ételek találkoznak a környező éttermek és vendéglátóhelyek kiváló gasztronómiai kínálatával. Érdemes lesz tehát végigkóstolni a klasszikus street food fogások, a hamburger, a hot-dog és a szendvicsek egyedi és meglepő változatait is.

A ZingBurger a tőle megszokott minőségben kínálja finom házi buciban az Angus marhahúst vagy libamájat finom roppanós hagymakarikákkal. A Reinpoldʼs KOLBice kolbászfagyiként, isteni gőzölgő sajtszósszal, kívül ropogós, belül puha tésztatölcsérben tálalja többféle ízesítésű minikolbászait. A BudDog minőségi alapanyagokból készült újhullámos hot-dogokkal készül, a Paneer panírozott termékei között a laktózérzékenyek is megtalálják kedvencüket. A MexKitchen a legkedveltebb mexikói ételekkel érkezik, lesz burrito, quesadilla, chimichanga, sőt tortillába tekert különleges desszert is. A Hungaro Bistro pedig napi és heti levesekkel, valamint óriás grillszendvicsekkel várja a decemberi hidegben megéhező vendégeket.

Természetesen nincs fesztivál lángos nélkül, ezért begurul a Tésztafeszítő Kisiparos kocsija is, melyen finom fánkok is készülnek. Kapható lesz az egyik legnépszerűbb szerb eredetű étel, a borjúhúsból készült pljeskavica sajttal, mangalicaszalonnával és tucana paprikával töltött változata is, és a dél-szerbiai Leskovacról elnevezett csevapcsicsa is szerepel az adventi kínálatban. Igazi olasz csemegéket, egy szicíliai mester finomságait vonultatja fel a Sicilian Street Food sonkával, hússal, gombával, ricottával készült sós péksütemények formájában. Érdemes lesz egy ebédre is benézni a vásárra, ahol változatos napi menükből választhatnak, a környező irodákban dolgozókat pedig business menükkel várják!

A remek ételek széles választéka mellé kiváló italok is járnak, de az Adventi Ünnep akkor is jó választás, ha csak egy pohár bor mellett szeretne lazulni estefelé. A DiVino két helyszínen is hangulatos és mozgalmas munka utáni találkozóhelyet hozott létre, ahol minden héten Juniborász-találkozót is tartanak. A finnek kedvenc vodkája, a Finlandia gőzölgő koktélokkal csábít mindenkit egy kis édes kalandozásra, a Polgár Kertészet jóvoltából pedig akár minőségi forró gyümölcslevek mellett is melegedhetünk a vásári forgatagban. Az Adventi Ünnepen újra megízlelhetjük a Becherovkából készült téli koktélokat, hiszen a cseh keserűlikőr ánizsos, fahéjas, gyógynövényes ízével tökéletesen illik a karácsonyi hangulathoz.

A vásárzáró eseményeként – s egyben az új esztendő nyitányaként – január elsején különleges Lencse Napot tartanak, amelyen a változatos receptek szerint elkészített szerencsehozó újévi étel minden gasztrokiállítónál és street food árusnál kapható lesz.




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés