Az idei pünkösdi hétvégén is érdemes nekivágni borvidékeink felkeresésének, mert a korábbiakhoz képest több pince, szélesebb programkínálat és kedvezmények várják a borkedvelőket.

Országszerte különböző városi, kulturális és gasztronómiai programok egészítik ki a pincejárást. Ezen a hétvégén lesz a Tokaji Borok Fesztiválja, ami az egész tokaji borvidék ünnepe, és kiváló program külföldi turisták számára is.

Badacsonytomajon Keszegfesztivált tartanak. Cegléden és Palkonyán az egész település ünnepének ígérkezik a Nyitott Pince Napok helyi változata. Borvidékek Hétvégéjét rendeznek Monoron, Pünkösdi Tor-túra várja a hegy levét kedvelőket Egerszalókon.

Bortriatlon és kéknyelű virágzás – ezt a nevet viseli a Badacsonyi Borvidéken június 7-8 között rendezendő esemény, amelynek célja, hogy újra a fókuszba állítsa a borvidék egyik zászlós borát: a kéknyelűt. A badacsonyi borászok összefogásának eredményeként tavaly született meg a Bortriatlon rendezvénysorozat, melynek keretében három bortúrával, három különböző hónap, három hétvégéjére hívják a kalandra vágyókat. Május 17-18. között a Szürkebarát túrára; június 7-8. között a Kéknyelű Virágzásra; október 11-12. között pedig a Rizling Vakációra várták-várják a vendégeket. Lesz bortotó, zenés borterasz, birtoklátogatás, római kori ételkülönlegességeket, kézműves sajtokat, vadpörköltet, házi finomságokat lehet kóstolni, sőt a vállalkozó kedvű vendégek elkészíthetik saját borukat is.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés