Az idei részvételi adatok is igazolják, hogy Düsseldorf minden márciusban a nemzetközi borászati és szeszipari ágazat fővárosává válik. A magyar borok rekord számú szakmai látogató előtt szerepelhettek, idén először a központi kóstolózónában is.

Március 23. és 25. között a 47 országból érkezett 4830 kiállító találkozott a Rajna parti metropoliszban. Az eseményen a világ minden jelentős bortermelő nemzete és borrégiója képviseltette magát. Az egyedülállóan színes nemzetközi választéknak köszönhetően ismét növekedett mind a német, mind a külföldi szakmai látogatók száma, felülmúlt minden eddigit: több mint 48 000, döntően szakmai látogató kereste fel a helyszínt.

A felmérések szerint 97 százalékuk elégedett volt az eseménnyel és szakmailag hasznosnak ítélte látogatását. Nemcsak a kulcsfontosságú európai piacokról, hanem a tengerentúlról érkező érdeklődők száma is növekedett. A vásárigazgatóság tájékoztatása szerint a Kínából és Hongkongból érkezők száma például a duplájára nőtt az előző évihez képest. A látogatók egyharmada először járt a Prowein-on, a kiállítás tehát nem pusztán összegyűjtötte az ágazat szereplőit, de új üzleti kapcsolatok teremtésére is kiváló alkalmat nyújtott. A szakmai látogatók nagy részét kis- és nagykereskedelmi beszerzők tették ki, de számos látogató képviselte a szállodákat, éttermeket is. Több mint 70 százalékuk vezető pozíciót tölt be.

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága (AMC) által szervezett magyar közösségi stand 225 négyzetméternyi területen, 26 kiállítóval várta a látogatókat. A kialakított kóstolórészben négy kategória borait mutatták be: a furmint, a kadarka és kékfrankos mellett a Nemzeti Borkiválóság Program magyar fajtaborai is megjelentek.

A kiállítás egyik fénypontja a központi kóstolózóna, ahol az évente változó aktuális vezértéma jegyében mintegy 1.000 bort lehet kóstolni. A jelmondat 2014-ben a „Prémium borok – legjobb minőség, legjobb ár" volt. A kiállítás történetében először – az AMC segítségével – a kóstolózónába több magyar borász is bekerült boraival.

Még ebben az évben megrendezik a tavaly elindított kínai testvérrendezvényt Sanghajban november 12. és 14. között. A düsseldorfi következő Prowein 2015. március 13. és 15. között lesz.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés