Különböző ízesítésű rétegek váltakoztak az ország legnagyobb sajtjában, amelynek elkészítéséhez majdnem 3000 liter tejet használtak fel, 150 tehén teje kellett hozzá, és tíz sajtmester felügyelte a szakmailag gondosan előkészített feladatot.

A sajtot Pap Krisztián főszervező és Mircz Nárcisz sajtmester vágták fel a Millenáris B csarnokában hétvégén tartott „ízes" vásáron.

A 300 kilós sajton kívül más ínyencségekkel is szolgált a Magyar Ízek immár hetedszer – ezúttal a böjt jegyében megrendezett - mustrája. A sajton kívül sok mindent lehetett kóstolni, ami belőle készül, köztük az édesköményes, erdei gyümölcsös camambert-es fagyit és a kecskesajtos bonbont.

A tufahegyben érlelt sajt meg a kapros zsendice ugyanúgy fogyott, mint a többi, hagyományosnak tekinthető magyar termék, a természetes, gyümölcsből préselt üdítőktől a házi süteményekig, amelyek ismerősként jelentek meg az immár évente több alkalommal jelentkező rendezvényen.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés