Fotó: Rollercoaster-Restaurant®

A bécsi Práterben nyílt meg Ausztria első Rollercoaster-Restaurantja, ahol lábosban, hullámvasúton érkezik az étel a vendégekhez. Rendelni tableten lehet, a koktélokat robotok mixelik. Az egyedülálló gasztronómiai élményt látványos fényjáték egészíti ki.

Forrás: turizmus.com

Az éttermek új dimenziója tárul fel azok előtt, akik ellátogatnak Ausztria első hullámvasút-éttermébe a bécsi Práterben. Az osztrák fővárosban megnyitott gasztronómiai élményközpont a hetedik Rollercoaster-Restaurant a világon, ráadásul több újítást is bevezettek Itt ugyanis robotok mixelik a koktélokat, ők indítják útnak a rendeléseket, a háromnegyed óránként megtartott fényjáték-show alatt pedig még táncot is lejtenek.

Miután helyet foglalt a vendég, tabletről kell leadnia a rendelését. Az ételválaszték főleg a burger, pasta, saláta és snicli (Schnitzel) variációiból tevődik össze. Ezután a konyhában elkészített ételeket két robot helyezi a szállítószalagra, majd a becsomagolt fogásokat katapulttal gyorsítják fel a megfelelő sebességre, hogy végig tudjanak menni a hullámvasutaknak is becsületére váló pályán. A lábosban tálalt ételek és italok így akár a 30 km/h sebességet is elérhetik a felszolgálás alatt.

Az új gasztronómiai koncepció jegyében a látványos fényjátékok után rövid ideig kedvezményesen lehet italt és desszertet rendelni, az elkészült ételeket pedig maguk a vendégek katapultálhatják az asztalukhoz.

Ha a megfelelő hatóságok rábólintanak, akkor hamarosan ital-rulett is szórakoztathatja az étterem nagykorú vendégeit: a kört a véletlen-generátorral kiválasztott vesztes számlájára írják.

A számos újítás miatt az étterem egyelőre tesztüzemmódban működik, de 2016. április 23-tól már teljes étlappal és kipróbált szoftverrel állnak a vendégek rendelkezésére. A bécsi Rollercoaster-Restaurantot egyébként még idén újabbak követik az angliai Alton Towersben valamint Szocsiban.




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés