Az idei, sorrendben a 6. Gourmet Fesztivál időpontját előbbre hozták a Bocuse d’Or európai döntője miatt, így annak záróakkordja május 12–15. között lesz. A Millenárison a már megszokott minőségi kínálattal, a legjobb séfek mestermunkáival, kóstolókkal és workshopokkal várják a látogatókat.

Forrás: turizmus.com

Ezt prezentálták az április 11-i sajtótájékoztatón a rendezvény főszervezői a GastroArt-Electrolux Élménykonyhában, ahol először főztek közösen a Michelin-csillagos hazai éttermek séfjei, ízelítőt adva az idei Gourmet kínálatából.

A sajtóebéd elkészítését a séfek Segal Viktor közreműködésével vállalták, aki elmondta: a Bocuse-versenyhez igazodva az idei Gourmet Fesztiválon nem egy tematikus étel lesz, hanem a hal és a vad, mint két, tágan értelmezett alapanyag-kategória. Ezzel szeretnének még nagyobb szabadságot adni a fesztivál idejére kitelepülő éttermek séfjeinek.

Gerendai Károly főszervező a workshopokat ajánlotta az érdeklődök figyelmébe, amelyekre előzetesen regisztrálni kell, mert csak így tudják garantálni a jelentkezők részvételét. Részben ezek a programok, részben pedig a fesztivál színvonala indokolja, hogy belépődíjat kell fizetni a látogatóknak. Az éttermek meghívásos alapon lehetnek résztvevői a fesztiválnak, kiválasztásukat egy rangos tanácsadó testület segíti. Mivel az ország legjobb éttermeihez nem kell külön elutazni, hanem négy napon át lehet kóstolni ételeiket, Gerendai szerint továbbra is indokolt a belépődíj. A napijegy idén 3500 forintba, a bérlet pedig 7500 forintba kerül, az egyes éttermeknél vásárolható ételek ára változatlanul 1000 forint körül lesz.

A szervezők izgalmas ízkavalkádot ígérnek, ennek bemutatkozása meggyőző volt a sajtótájékoztatón: a hideg előételeket Palágyi Eszter (Costes) és Tiago Sabarigo (CostesDowntown) készítette, a halétel Heiszler Olivér (Tanti) munkája volt, a főétel pedig spenót, ahogy azt Sárközi Ákos (Borkonyha) elképzeli. A desszert pályán ezúttal Szulló Szabina (Onyx) remekelt.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés