Szeptember 20-án vette kezdetét a második Pécsi Pezsgő Borfesztivál a Pécsett, a tíznapos eseménysorozat keretében hatvan borászat mutatkozik be.

Az ország borvidékeinek döntő többségét képviselve átfogó képet nyújtanak a hazai borászatról. A rendezvényekre a tavalyihoz hasonlóan mintegy 100 ezer embert várnak.

A város legnagyobb borfesztiváljának helyet adó Széchenyi téren a borászok mellett a törköly- és gyümölcspárlatokat kínáló pálinkaházak, valamint vendéglősök is helyet kapnak. Utóbbiak tájjellegű ételekkel, igazi különlegességekkel várják a látogatókat, újdonságként egy olyan halsütödét is felállítanak, ahol kizárólag Magyarországon fogható halakat készítenek.

Az érdeklődők mintegy negyven kulturális program között válogathatnak, a szórakoztatásról a Pécsi Vasutas Koncert Fúvószenekar, Ferenczi György és a Rackajam mellett Rúzsa Magdi, a Szélkiáltó, a Vivat Bachus, Hargitai Anna Veronika, Király Linda és Király Viktor, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar gondoskodik.

A programsorozat keretében közös operettelőadást tartanak a pécsi és a debreceni színház énekesei, az Anconai szerelmesek című darabot adja elő a Turay Ida Színház, Détár Enikő, Fésüs Nelly és Ladinek Judit pedig a Dívák éjszakája című előadással jelentkezik.

A fesztiválhoz kapcsolódik a zárónapi szüreti felvonulás, a 17. Európai Bordalfesztivál hat ország kétszáz férfi énekesének részvételével, továbbá a Villányi Prémium Bormustra, amelyen immár harmadik alkalommal tizenkilenc borászat mutatja be legjobb borait.

A fesztiválról bővebb információk a www.pezsgobor.hu internetes oldalon találhatók.




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés