A nagyvárosok gasztronómiai vonzereje, az ott termelt zöldségek és gyümölcsök rangja sem lebecsülendő – ezt hangsúlyozza az az irányzat, amely nemcsak a vidéki, kézműves módon elkészített élelmiszereket, recepteket helyezi előtérbe, hanem a metropoliszokban előállított alapanyagokat is.

Yannick Alleno, az egyik leghíresebb francia séf a Párizsban és környékén termelt élelmiszerekre esküszik és ezeket is népszerűsíti éttermében, a három Michelin csillagos Le Terroir Parisienben, ahová hónapokra előre nem lehet asztalt kapni. Meggyőződése szerint nincs párja a párizsi, La Guel-től származó sonkának, az Argenteuil-i spárgának, a Montreuil-i baracknak – ez olyan, mintha mi a budafoki őszibarackról, a rákospalotai eperről vagy a vecsési káposztáról zengenénk ódákat. Az ötletnek akkora a sikere, hogy a séf hamarosan megnyitja a második párizsi Le Terroir Parisient – adja hírül az Aéroports de Paris magazin. Yannick meggyőződése, hogy annál finomabb egy étel, minél kevesebbet utaztatják, márpedig Franciaországban elég nagyok a távolságok, nem beszélve a külföldi alapanyagok beszállításáról.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés