Széles íz- és alkoholfok-választék, romkocsmai hangulat, formatervezett palackok és „alvilági" terméknevek – Branda Gyula és Gyenge Zsolt péntek este mutatta be a BigFoot márkanévre hallgató új sörfőzde kézműves nedűit a sörgasztronómusoknak és az újságíróknak.

Szerző: Elek Lenke

Hogy miért BigFoot? Nos, nem az újabban ismét divatos yetire utal az elnevezés, hanem Branda Gyula 51-es lábméretére. Az ügyvezető menedzser – és szakmai tapasztalatban gazdag testvére Gyenge Zsolt - évek óta foglalkozik sörgyártással, az üzem beindításához pedig Branda Gyula kétéves angliai tartózkodása adta meg a végső lökést.

A Pest megyei Domonyban működő üzemben elsősorban nem a német hagyomány szerint készülő lager típusú söröket főznek, hanem felsőerjesztésűeket.

A kézműves sörök alig pár év alatt lettek divatosak, a Magyar Sörgasztronómiai Egyesület is nemrég alakult, jelezve, hogy nemcsak a borokhoz lehet hozzá illő ételeket, akár desszerteket alkotni, de a komlóból, élesztőből, malátából készült nedűkhöz is. Ennek jegyében az egyik magas alkoholfokú, kicsit csokoládés aromájú barna sörhöz kávés-habos kekszes pohárdesszertet alkottak a vendéglátók.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés