Elkezdődött a Pálinka Országkóstoló, amelynek célja, hogy minden Magyarországon kereskedelmi forgalomban kapható gyümölcs- és törkölypálinkát bemutasson a nagyközönség számára - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtökön az MTI-vel.

A Pálinka Országkóstolóra a pálinkaházak közel 200 tételt neveztek, amelyet a szakmai zsűri három bizottságban, három napon át értékel. Egy pálinkaház legfeljebb 3 különféle olyan tételt nevezhetett, amelyből minimum 500 palack kereskedelmi forgalomban kapható, gyümölcsből vagy törkölyből készült és a kiskereskedelmi ára 2000 forint felett van.

Egy zsűri dönt arról, hogy a tételek közül melyek juthatnak be a Pálinkakiválóságok körébe. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a közlemény szerint elmondta, hogy a termelők piacra jutásának megsegítésére a programban kiválasztott pálinka kiválóságokat a minisztérium a Pálinkakiválóságok Könyvében mutatja be.
Az április végén megjelenő könyv 5000 példányban ingyenesen elérhető lesz. A miniszter bízik abban, hogy "mindez színvonalas marketingfelületet kínál a termelőknek és megfelelően orientálja a fogyasztókat".

A VM szerint a jövőben a pálinkaházaknak is alkalmazkodni kell a piaci igényekhez, a fogyasztói trendekhez, hiszen a verseny nem az előállított termékek között zajlik, hanem a hozzáadott értékeken dől el, amit a potenciális fogyasztók értékelnek.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés