Egy szív – egy dobbanás - a közös szakmaszeretetet jellemezte így Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke április 25-én Debrecenben, a Hotel Lycium báltermében tartott mestervacsorán.

Forrás: Vendéglátás

A hatfogásos gálavacsora menüjét a Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatott tagjai készítették és prezentálták a szálloda szakácsaival közösen.

Az MNGSZ minden évben nagy körültekintéssel választja ki a mesteravatás, a mestervacsora helyszínét. Idén a Hotel Lycium lett a helyszín, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében fogadja vendégeit Debrecen belvárosában.

A mestervacsorára érkezett több mint kétszáz fős vendégsereg előtt Krivács András beszélt az erősödő szakmai szervezet munkájáról. Növekszik taglétszámuk, anyagi helyzetük stabilizálódik, és megkezdték a felkészülést az októberi, prágai WACS világversenyre. Az elnök méltatta a Schnitta Sámuel egyesület által meghonosított szakácsverseny idei győzteseit, és ennek kapcsán elmondta, hogy a fiatalok versenyét a legrangosabb szakmai megmérettetéssé kívánják fejleszteni. A márciusi versenymunkákról olyan, egyöntetűen pozitív vélemény alakult ki a bírálók körében, hogy terveik szerint a veszprémi versenyen az első három helyen végzett fiatal szakemberek versenymunkáját szakmai vizsgának ismerik el.

A vacsora végén vették át oklevelüket a frissen avatott mesterek az MNGSZ elnökétől, Krivács Andrástól, és az alelnököktől, Ambrus György és Gulyás Károly szakács alelnököktől, Barabás Zoltán éttermi alelnöktől és Horváth Ferenc cukrász alelnöktől. Esküjükkel megerősítették elkötelezettségüket a magyar gasztronómia tradíciói és megújítása mellett.

Mesterszakácsok: Blendea Károly, Daru László, Frank Zsolt, Kostyál Gábor, Nagy Balázs, Nyitrai Tibor Életmű-díjas mesterszakács: Parászka Tivadar

Éttermi mester: Csikota Mihály

Életműdíjas éttermi mester: Szakál Lajos

A hatfogásos menü nagy sikert aratott az ország minden tájáról érkező MNGSZ-tagok körében. Szerdi Zsuzsanna, a Hotel Lycium szállodaigazgatója elmondta: örömmel adtak otthont a rangos eseménynek, amely a szakemberek közti kapcsolatépítést is jól szolgálta, hiszen éttermük szakácsai másfél napon át közösen dolgoztak a mesterjelöltekkel, és eközben tovább mélyítették szakmai és emberi kapcsolataikat is.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés