A Magyar Turizmus Zrt. londoni külképviselete 2013. október 3-án rendezte meg második bor és gasztronómiai estjét Hungarian Wine Club néven a londoni Magyar Kulturális Intézetben.

A programsorozat kiemelt célja Magyarország bor- és gasztronómiai kínálatának, turisztikai lehetőségeinek bemutatása és megismertetése a brit szakmai közönséggel. A rendezvényre az MT Zrt. külképviselete a brit utazási szakmai és médiapartnereit hívta meg, mellyel lehetőséget kívánt teremteni a kapcsolatépítésnek.

A rendezvény több magyarországi szervezet együttműködésének köszönhetően valósult meg: a Balassi Intézet a helyszínt, a Hungarian Wine House borkereskedés a különleges magyar borokat, az Urban Merchants magyar tulajdonú catering cég pedig a rendezvény gasztronómiai kínálatát biztosította.

Az eseményen a Garamvári pincészet VINCENT Blanc Fleur pezsgőjével köszöntötték az érkezőket, majd 5 magyar bort mutattak be és kínáltak kóstolóra: Cserszegi Fűszeres a mátrai Benedek pincészettől, az Etyek-budai borvidékről egy Nyakas Irsai Olivér, Hagymási Kadarka az Egri borvidékről, egy villányi Cabernet Franc selection Gere Tamás és Zsolt pincészetéből és végezetül a Pannon Tokaj pincészet 5 puttonyos Tokaji Aszúja - melyekhez a megfelelő ételeket párosították. Az MT Zrt. külképviselete törekedett arra, hogy a speciális magyar szőlőfajtákból készült borokat és minél több borvidéket is megismerjenek a résztvevők, ezért a támogató partnerek elérhetőségeivel kiegészített kóstolófüzetet is készített, amelyből a résztvevők még többet tudhatnak meg a borokról.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés