Izgalmas brit éttermek

Izgalmas brit éttermek - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Izgalmas brit éttermek

A Yahoo Travel összeállította a 10 legfurcsább brit étterem toplistáját, amelyben a vakvezetéstől a buszozáson át a fára mászásig számos érdekesség megtalálható. A Northumberland-ben található Alnwick Treehouse egy fa tetejére épült kabinba invitál, a londoni Dans le Noir-ban vak pincérek segítik az eligazodást a tökéletes sötétségben tálalt érzékszervi kulináris kaland közben. Szintén Londonban, a RootMaster vegán konyhája egy hatvanas évekből származó buszban kapott helyet.

A manchesteri Hellfire Club-ban mintha egész évben Halloween lenne, legalábbis a díszletként felaggatott fejek és egyéb borzasztó dolgok ezt sugallják, csakúgy, mint az ételek elnevezései – holtak levese, sebesült ujj-tányér és a szörny gyomra. Csak erős idegzetűeknek!
Az edinburgh-i The WItchery viszont egy 16. századi épületben, autentikus környezetben és eredeti skót fogásokkal várja vendégseregét. A Cheltenham-ben található The Daffodil egy másik korba, a húszas évek art deco világába kalauzolja vendégeit.
A tengerpartra épült De la Warr Pavilion Bexhill on Sea-ben igazi ikonikus épület, a kontinens egyik legismertebb modernista alkotása, amely már kívülről is érdekes, belülről pedig képzőművészeti központot, kávézót és bisztrót kínál.
A cardiffi Norwegian Church az egykor itt dolgozó norvég tengerészek templomából alakult át kiváló étteremmé.
A Hafod Eryri Wales legmagasabb pontján, a Snowdon látogatóközpontjában lenyűgöző kilátást és tradicionális ételeket kínál.
A szerkesztők a lista végére Anglia egyik leghíresebb éttermét, a Heston Blumenthal nevével fémjelzett bray-i Fat Duck-ot sorolják, amely nem külsejével, hanem sokkal inkább innovatív konyhájával hódít, ahol semmi sem az, aminek látszik. A részletes leírások itt olvashatóak: http://uk.travel.yahoo.com/p-promo-3311474
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés