Apró New York-i étterem kapott két Michelin-csillagot

Apró New York-i étterem kapott két Michelin-csillagot - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Apró New York-i étterem kapott két Michelin-csillagot

Apró, mindössze 12 férőhelyes New York-i étterem kapott igen nagy elismerésnek számító két Michelin-csillagot, amellyel a világ legjobb éttermeit rangsorolják.

A The Chef"s Table (A séf asztala) elnevezésű vendéglátóhely a nagyváros Brooklyn negyedében várja a vendégeket. Az étterem erős ellentéte a hasonló besorolású többi New York-i helynek: a vendégeknek például maguknak kell bort hozniuk. A séf, Cesar Ramirez egyben a szomszédos ételüzlet főnöke is. A Michelin-kalauz legújabb kiadásában Jean-Luc Naret úgy vélekedik, hogy A séf asztala újító, globális ihletésű fogásaival érdemelte ki helyét a világ legjobb éttermeinek sorában. "Valóban a szemed előtt van a konyha, ahogy a séf főz. Ha leültél, az első fogással kezdetét veszi egy álom... szóval tényleg a világ háromszáz legjobb étterme közül az egyik" - mondta Naret.
A séf asztalának elgondolása hasonló egy másik úttörő kétcsillagos éttereméhez, David Chang ünnepelt szakács Momofuku Ko nevű helyéhez. A Michelin szerint a három csillaggal kitüntetett éttermek kivételes, a kétcsillagosok kiváló konyhát ígérnek, míg az egycsillagos vendéglátóknál nagyon jó ételekre lehet számítani.
Jean-Luc Naret szerint az emberek kisebb, és bensőségesebb éttermekbe vágynak, ez a jelenség a gazdasági válság miatt még inkább felerősödött. Legújabb kiadványában a Michelin 127 darab alacsony árkategóriájú éttermet kínál, tavaly csak 17 ilyen helyet javasolt.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés