Interaktív kalandjátékkal igyekszik felhívni a figyelmet a hazai pincefalvakra, és bekapcsolni azokat a turisztikai vérkeringésbe a Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége.

Forrás: MTI

A Kalandozások a magyarországi pincefalvakban című programhoz tíz pincefalu ötven borásza csatlakozott. Mint a Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetségének elnöke, a Tolna megyei Györköny polgármestere, Braun Zoltán az MTI-nek elmondta, a vállalkozó kedvűek május elsejétől bejárhatják a programhoz társult pincefalvakat, és kalandozásukat regisztrálva elhódíthatják a Pincefalvak királya, illetve királynője címet.

A pincelátogatások regisztrálására gyűjtőfüzet szolgál, amelyek közül az első, egyedi számozású, névre szóló darabokhoz licit útján lehet hozzájutni. Aki él a lehetőséggel, bekerülhet a száz kiválasztott közé, akik a Pincefalvak Kalandor Seregét alkotják.
A Kalandozások a magyarországi pincefalvakban program arra hivatott, hogy bemutassa, népszerűsítse a pincefalvakat és azok borászait, vendéglátóit. A sorozat a különálló pincelátogatásokat, borkóstolásokat fogja össze egyetlen interaktív kalandjátékká, amelynek szereplői a Fogadók és a Kalandorok. A Fogadók egyedi, saját magukat promotáló reklámkártyákkal rendelkeznek, a Kalandoroknak ezeket kell összegyűjteniük. Elegendő számú kártya birtoklását különböző rendfokozatok adományozásával honorálják.

"Azon dolgozunk, hogy a pincefalvakat bekapcsoljuk az ország turisztikai vérkeringésébe" - mondta el a kezdeményezésről Braun Zoltán, hozzátéve, hogy szövetségük elsődleges célja a pincefalvakban kialakult népi építészeti és kulturális örökségek megőrzése, védelme és bemutatása.

A Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége 2012-ben alakult meg györkönyi székhellyel. Jelenleg Bölcske, Császártöltés, Cserépfalu, Györköny, Hajós, Monor, Nemesnádudvar, Noszvaj, Ócsa illetve Páty tartozik a szövetséghez. Egyelőre ezek a pincefalvak csatlakoztak a kalandjátékhoz is, amelyről www.pincefalvak.eu oldalon olvashatók részletek.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés