A bécsiek nemcsak a karácsonyból teremtenek turisztikai bevételt teremtő eseményt, hanem a húsvétból is: városszerte megnyitottak a húsvéti vásárok. Csaknem kétszáz stand roskadozik a hímes tojások, kézműves termékek és húsvéti finomságok alatt.

Sokan a schönbrunni kastély előttit tartják a legromantikusabbnak. A kastély barokk kulisszái előtt klasszikus és modern húsvéti ajándékok, faragott tárgyak, üveg- és kerámiaedények valamint illatos szappanok és fürdősók között válogathatnak az érdeklődők. A gyerekeket változatos program – marcipánnyúl-készítés, virágkötés és húsvéti tojáskeresés – várja.

Európa legnagyobb tojáshegyéről híres az Altwiener Ostermarkt a Freyungon, amely idén ünnepli 25 éves jubileumát. A bécsi óvárosban található hangulatos terecskén mintegy negyvenezer hímes tojás tornyosul, a környező standoknál pedig finomabbnál finomabb húsvéti specialitások teszik próbára a böjtölőket.

A gyerekeket itt kézműves műhely, bábszínház és egy nyúlistálló várja, az egészséges étkek kedvelőit pedig bio élelmiszerek.
A tradicionális bécsi húsvéti vásárok közé tartozik az Am Hof-nál lévő, itt a hagyományos ünnepi tárgyak mellett virágkötészeti műremekek árasztanak húsvéti hangulatot. Először rendeznek viszont húsvéti vásárt az Altes AKH egyetemi campus parkjában.

Ausztria legszínesebb húsvéti ünnepével készül 2014. április 20-án a Práter, ahol 14 órától jelmezes nyulak és más tavasz-szimbólumok vegyülnek a látogatók közé. Élőzene, vidám bábszínház, bűvész-show és tarkabarka tavaszi parádé színesítik a programot.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés