Közel száz borkedvelő vett részt a Badacsonyi KÖR és a VSOP Balaton-felvidék által szervezett eseménydús badacsonyi borhétvégén. A Balatoni borrégió, ezen belül Badacsony nagyon aktív.

Három héten belül három  fontos esemény is történt: az egész borvidék bemutatkozott Budapesten, badacsonyi kezdeményezésre megalakult a Balatoni KÖR és most a két legjelentősebb borász-szakmai csoport közel száz borkedvelőt csábított Badacsonyba.

Mindezt szezonon kívül, amely a Balatoni KÖR alapvető céljaival is összecseng, amelynek tagjai egész éves, azaz „négy évszakos szezonban" gondolkodnak, és magasabb szintre kívánják emelni a balatoni gasztronómiát és vendéglátást. „Manapság már nem elég jó bort készíteni és a pincében várni a vendégeket, komplex programokat kell kínálni, amellyel meg lehet mozgatni az embereket" – hangsúlyozta a VSOP Balaton-felvidék részéről Nagy László badacsonyi borász, majd hozzátette: „a közös élmények hozzák össze az embereket". „Második alkalommal rendeztük meg ezt a mozgalmas borhétvégét, amely során nyolc borászat mutatkozott be a nagyközönségnek.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés