Budapesti Pálinka- és Kolbászfesztivál

Budapesti Pálinka- és Kolbászfesztivál - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Budapesti Pálinka- és Kolbászfesztivál

Dolce Vita a Budai Várban
Gianni a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon -


A gasztronómia fellegvárává alakul át a Budai Vár. A legnemesebb pálinkák, kolbászkülönlegességek és kulináris ínyencségek, valamint pazar zenei csemegék várják a látogatókat október 7-10 között a Budai Várban, ahová idén Olaszországot és nemzeti italát, a grappát hívták meg vendégségbe a Pálinka- és Kolbászfesztivál szervezői

A negyedik Pálinka- és Kolbászfesztiválnak idén is a főváros talán legszebb helyszíne, a Budai Várnegyed ad otthont, ahol október 7-10 között igazi gasztronómiai legekkel találkozhatunk: Magyarország legnagyszerűbb mesterei és főzdéi vonultatják föl legfinomabb pálinkájukat, kedvünkre kóstolhatunk a legismertebb olasz törköly- és szőlőpárlatokból, a grappákból, a legízletesebb kolbászokból válogathatunk és a legkülönlegesebb és legínycsiklandóbb kulináris élvezetekből szemezgethetünk.
Olaszország, mint a Pálinkafesztivál idei meghívottja bemutatkozik leghíresebb párlatával. Ráadásul az itáliai törköly- és szőlőpálinka világába egy igazi gasztronómiai szakértő, Gianni avatja be az érdeklődőket, aki elfogadta a szervezők felkérését, és a Várban felállított olasz „negyedben” házigazdaként fogadja a vendégeket, illetve árulja el a grappa készítésének titkát, és tart beszámolót az olasz pálinkázási szokásokról.
A magyar pálinkakészítők közül mintegy 20 főzde képviseli magát és közel 10 kolbászos stand állít ki a rendezvényen. A fenséges ízekhez minőségi zenei kínálat is párosul!

A fesztivál látogatói először kóstolhatnak az idei termésből készült pálinkákból, kedvükre iszogathatnak a legnépszerűbb mézes különlegességekből, és az egyre kedveltebb pálinkakoktélokból.
A szervezők ezúttal is szeretnék felhívni a figyelmet a hungarikumok igazi értékére, a hagyományőrzés fontosságára, és persze nem utolsó szempont az sem, hogy minél több külföldi és belföldi látogató megismerje a magyar pálinka - és kolbászkülönlegességeket.

Gianni nem iszik munka közben
- A mértéktartás híve az olasz macsó -

Gianni Annoni Pálinka és Kolbász Fesztivál BudapestGyakran hívják oda asztalukhoz Giannit vendégei, hogy együtt koccintsanak az étterem urával. Ám ő általában nemet mond, hiába kérlelik. Persze nem udvariatlanságból, csupán azért, mert szerinte semmiféle szeszes ital nem fér össze a munkával. A gasztroszakértő tizennyolc éves korában kóstolt először alkoholt és akkor tapasztalta meg, hogy az igazi Dolce vita lényege a mértéktartás: élvezni kell az ízeket.

Igyál, de csak mértékkel! - Vallja a hazánkban élő olasz macsó, Gianni, aki szerint az alkohol nem fér össze sem a munkával, sem a sporttal. Azonban, ha mulatásról van szó, nem hiányozhat az asztalról a pálinka vagy a grappa. Gianni ugyanis egyiket sem veti meg.
Bevallom, amióta itt élek, megszerettem a pálinkát, kiváltképp a szilvát, a barackot és a bodzát. Egy a lényeg, ne kaparja a torkom, ugyanis az olasz grappához vagyok szokva, amely maximum 40-43 fokos lehet. S míg itt sokan kísérővel isszák, Olaszországban a grappát magában fogyasztják, hogy élvezzék azt az ízt, amit a nedű ad” – árulta el Gianni, aki nagy örömmel fogadta el az idei Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál meghívását, ahol az olasz italkülönlegességeket mutatja be a látogatóknak.
Gianni szerint az étel, ital mind képes arra, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket. Egy finom vacsora, egy kis esti iszogatás, vagy akár egy disznóvágás, mind a baráti együttlétek alapjául szolgálhatnak.

„A kulinaritás az összetartás egyik legszebb kifejezési formája. Most például nagyon örülök annak, hogy a fesztiválra kilátogat velem a kedvesem is. Igaz, ő nem szereti a pálinkát, de biztos, hogy megkóstoltatom vele a kedvenceimet” – árulta el jól ismert csibészes mosolyával Gianni, aki szerint az október 7-10 közötti Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál sokat tesz a magyar hagyományőrzéséért.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés