Bortriatlon a Badacsonyi borvidéken




Bortriatlont szervez a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület: a badacsonyi borászok három bortúrával, három hónap három hétvégéjére hívják a kalandra vágyókat - közölte az MTI-vel az egyesület elnöke hétfőn. Part Imre tájékoztatása szerint a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében első alkalommal kerítenek sort a borvidék három meghatározó szőlőfajtájának egy-egy tematikus borhétvége keretében való bemutatására.
A résztvevő pincéknél május 4. és 5. között a Szürkebarát Túrára, június 8. és 9. között a Kéknyelű Virágzásra, július 6. és 7. között pedig a Rizling Vakációra várják a borkedvelő vendégeket.
A három rendezvényen a borospincék mélyén, hamisíthatatlan környezetben, a boros gazdák rejtett kincsei mellett megismerhetik az igazi badacsonyi Szürkebarátot, a Kéknyelűt és az Olaszrizlinget: a pincékben egész hétvégén borkóstolókkal és kulturális, valamint gasztronómiai programokkal várják a látogatókat.
Mindhárom hétvégén közlekedik a Badacsonyi Régiójáró busz is, amely a Badacsonyi Borvidék 10 településén keresztül pincétől-pincéig viszi az utasokat: a buszon hosztesz fogadja és kalauzolja a vendégeket, bemutatva a települések nevezetességeit, az aktuális rendezvényeket és a megállókhoz kapcsolódó szolgáltatók kínálatát.
A részt vevő pincék: Borbély Családi Pincészet, VÁLIBOR, Istvándy Pincészet, Sipos Borház, Badacsonyi Pálinkaház, Németh Pince, Szeremley Borház, Léránt Pince, Imre Borpince, Laposa Birtok, Málik Pince, Sabar Dűlő Borház, Szent György Pince.
További információ a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület weboldalán www.badacsony.com oldalon olvasható.



Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés