Belvárosi Sajtfesztivált rendeznek a fővárosban




Sajtkészítési kurzussal, sajtos látványkonyhával, sajtaukcióval és hazai termékekkel várja vendégeit az első Belvárosi Sajtfesztivál péntektől vasárnapig a fővárosi Erzsébet téren.

A gasztronómiai fesztiválon az ország legjobb sajtházai mutatják be termékeiket. A három nap alatt mintegy harminc kiállító száz termékét kóstolhatják végig a vendégek, akik eközben a sajtkészítő műhelyben például azt is megtanulhatják, hogyan lehet sajtot készíteni otthoni körülmények között.
A sajt nélkülözhetetlen táplálék, fontos kalciumforrás. Sokan a minőségi, kézzel készült termékek helyett viszont a kevésbé megbízható, a nagyáruházakban kapható ömlesztett termékeket választják. "Szeretnénk felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a minőségi kézműves termékek nem feltétlenül kerülnek sokkal többe a tömegtermékekhez képest" - mondta el az eseményről tartott sajtótájékoztatón kedden Necz István főszervező.
A sajtok mellett a fesztiválon az érdeklődők megtalálhatják a hozzájuk illő borokat, pálinkákat, sőt minőségi szalámi- és mangalicasonka-termékeket is. Tizenöt magyar sajtház, három bor- és két pálinkaház képviselteti magát a rendezvényen.
A fesztivál második napján, szombat délután öt órakor egyedülálló aukcióra kerül sor: sajtra, borra, pálinkára, szalámira lehet licitálni. A termékek árai száz forinttól indulnak, a rendezvény vendégei így lényegesen kedvezményes áron is jó minőségű termékekhez jutnak.
A finom falatok mellé viszont természetesen jó hangulat is dukál: a fesztivál színpadán fiatal zenészek, elsősorban dzsessz-zenekarok szórakoztatják a közönséget.
A rendezvény ingyenesen látogatható, sőt a szervezők ingyenes kóstolójegyet is biztosítanak azoknak, akik az esemény Facebook-oldaláról letöltik az ajándék bónt. Az oldalon a részletes programról is hasznos információk olvashatók.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés