Idén első alkalommal a Gödöllői Királyi Kastélyban rendezték meg a Magyar Ízek Bálját. A hagyományteremtő társasági eseményen a tradicionális magyar ízek, a gasztrokultúra ápolása és a magyar termelők népszerűsítése került reflektorfénybe. A bálozók olyan különlegességeket ízlelhettek meg, mint a szilvásváradi pisztráng kaviár vagy a konfitált vízibivaly nyak és szürkemarha borjú bélszín duo kéksajtos kukorica prószával és szarvasgombás burgonya habbal. A rendezvényen díjjal jutalmazták az év termelőjét, az év felfedezettjét és az év sikertermékét.

Páratlan gasztronómiai élményben volt részük a Magyar Ízek Bálja vendégeinek. „A megújuló hagyományok” jegyében a báli vacsora fogásait Magyarország hét kiváló és ismert hazai séfje készítette kizárólag minőségi magyar alapanyagok felhasználásával. A menüben olyan különlegességek szerepeltek, mint a szilvásváradi pisztráng kaviár fürjtojással és uborkasalátával, a bükki kecskesajttal gratinírozott libamáj „tatár”, a Szőlőlevélben sült szürkeharcsa csomboros káposztával, valamint a konfitált vízibivaly nyak és szürkemarha borjú bélszín duo kéksajtos kukorica prószával és szarvasgombás burgonya habbal. A szervezők a közelgő böjti időszakra való tekintettel böjti menüt is összeállítottak. Az ételeket a korábbi Év borászai” díjat nyert pincészetek nedűi kísérték.

A bálon három kategóriában osztottak ki díjakat. Az Év Termelője elismerést az elmúlt években tanúsított önerős fejlesztések és új eljárások eredményeként Gábor Sándor (Gábriel Bon-bon Manufaktúra) vehette át. Az Év Felfedezettje a megújított termék és az új stratégia okán a Tokaji Borecet Kft. által gyártott Muskotályos Borecet lett. Az Év Sikerterméke kategóriában pedig a legkeresettebb és a legtöbbet értékesített termékként Sáfrány László füstölt pisztrángja diadalmaskodott.

A Magyar Ízek Bálját a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség a Human Telex reklámügynökséggel közösen rendezte.




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés