Az adventi időszak egyik legizgalmasabb eseményének ígérkezik a Balatoni Kör és partnerei összefogásából megszületett Első régiós adventi vásár és Balaton-kóstoló december 14-én a városligeti műjégpályán.

Az első régiós tematikájú adventi vásárt a Balatoni Kör a Magyar Turizmus Zrt. segítségével hagyományteremtő szándékkal hívja életre. A szervezők téli élményekkel teli programokkal és balatoni ízekben-zamatokban gazdag kínálattal várják az érdeklődőket december 14-én, vasárnap a Városligetben.

A műjégpálya dísztermében különleges, szalon jellegű vásáron a Balaton legismertebb borászai és termelői állítanak ki. A vásár látogatói a belépő fejében közel 40 balatoni bort kóstolhatnak, ráadásul kedvezményes palackáron vásárolhatnak az ünnepekre, valamint tóparti hétvégét is nyerhetnek. Ha valaki téli Balaton-élménnyel szeretné meglepni szeretteit az esemény ideje alatt jelentős kedvezménnyel tud foglalni a turisztikai szolgáltatóknál.

A Balatoni Kör borászai palackjaikból látványos Borkarácsonyfát állítanak a jégen és bort kínálnak a korcsolyázóknak. Az eseményt  Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár nyitja meg.

A szervezők célja, hogy a tavat szeretők Balaton-élményt ajándékozzanak egymásnak, akár kézműves termékek, akár egy tóparti Szilveszter, wellness hétvége vagy bortúra formájában. A Borkarácsonyfa mellett a borászok közösen fogják meggyújtani az ezüstvasárnapi gyertyákat a meglepetés-dizájnnal készített adventi borkoszorún, majd rövid karácsonyi ünnepséget tartanak az adventi vásár helyszínén, a műjégpálya díszteremében.

A Balatoni Kör számos meglepetéssel készül a rendezvényre, többek közt a rendezvény kabalájaként jópofa, napszemüveges, vitorlázó „hipster"-Mikulással, fakutyákkal, a rendezvényen debütáló Balaton bonbonokkal, melyek révén csokiba öntve is körbe lehet kóstolni a Balatont.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés