2013. szeptember 6-8. között, az Erzsébet téren tárja ki kapuit az immáron 5. alkalommal megrendezésre kerülő Libamájfesztivál, mely idén a hagyományos kulináris élményeken túl, egyedülállóan nosztalgikus hangulattal ajándékozza meg gasztronómia iránt elkötelezetteket. Ki ne emlékezne azokra a hétvégi délelőttökre, amikor a nagyi a konyhában sürgött-forgott, és a fő fogásként tálalt fenséges libamáj ínycsiklandó illata belengte az egész lakást?

Ideje felelevenítenünk e kedves családi hagyományt, és előkeresni a jól bevált ősi recepteket. Nagyanyáink szíve-lelke némi 21. századi gasztronómiai fortéllyal és egy csepp édes-savanyú pikánssággal megbolondítva valósággal ünnepi köntösbe öltözteti a liba- és kacsamáj ételeinket.

A szeptember első hétvégéjén megrendezésre kerülő, vidéki családi hétvégéket felidéző Libamájfesztivál minden bizonnyal a legnagyobb liba- és kacsarajongókat is elvarázsolja majd! Vendégeinknek nem csupán olyan különleges fogásokat lesz alkalmuk megkóstolni, mint a libaburgert libamájjal, lilahagyma lekvárral rusztikus lepényben, a libakolbászt chillis málnamustárral, házi fehér kenyérrel, a konfitált libacombot csomboros gerslis káposztával, a libamell pástétomot aszaltszilva chutney-val, mini brióssal, a roston sült libamájat szegfűszeges almapürével és polentával vagy éppen a pecsenye libamájat friss lecsóval rozmaringos parázskrumplival, de arra is lehetőségük nyílik, hogy megtanuljanak különbséget tenni a kacsa- és libamáj között, felismerjék azok egyedi ismertetőjegyeit, szakértőivé váljanak megvásárlásuknak, helyes tartásuknak, sőt akár elkészítésüknek is.

A hagyományos és az újragondolt receptek alapján készült magyar libamájételeket idén is Tokaji borok és egyéb magyar ínyencségek kíséretében kóstolhatják a látogatók, mindenki számára elérhető áron.

A gasztronómiai programok mellett egész nap zenével, kézműves játékokkal, valamint szórakoztató libaolimpiával várjuk a család valamennyi tagját!

“Idén ötödik alkalommal rendezzük meg a Libamájfesztivált. Tavaly a Budai Várban tartottuk, idén a budapesti Erzsébet téren. A fesztivál egyik fő célja, hogy egy évben egyszer mindenkinek legyen lehetősége megfizethető  áron részesülni ebből a gasztronómiai élményből.” - mondta Pap Krisztián, a fesztivált szervező Magyar Delikátesz vezetője.

Jó szórakozást kívánunk!

Libamájfesztivál fővédnöke – Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter

Forrás: http://libamajfesztival.hu/




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés