Kenyér- és Péksütemény Fesztivál 2013 Budapest




Időpont: 2013. május 11-12.

Második alkalommal kerül megrendezésre a Budai Várban a Kenyér és Péksütemény Fesztivál 2013. május 11-12. között Budapesten. Két napon át a kenyér, valamint a pékek kemencéjéből kikerülő édes és sós finomságok lesznek a főszereplők a Budai Várban, a főváros egyik legszebb helyszínén. A kenyérfesztiválon az ország legjobb pékségei kínálják csemegéiket, hagyományos és újszerű termékeiket.

A kenyér nélkül elképzelhetetlen a mindennapi étkezés, ennek ellenére a legfontosabb élelmiszerünk sokszor „csak” mellékszereplő az asztalon. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott fesztivál célja, hogy a fővárosi közönség is megismerhesse a magyarországi kenyérkészítés gazdag hagyományait, valamint az ország különböző tájain működő pékségek válogatott csemegéit.

Látogatóink kóstolhatnak foszlós veknit, rozsos és burgonyás csodákat, élesztővel vagy anélkül.

A különböző kenyérfajták mellett megjelennek népszerű péksütemények is a közönségkedvenc kakaós csigától a buktán át a sós sütemények megannyi változatáig. A finom falatokhoz színvonalas műsor is dukál: a színpadon egymást követik a népzenei és néptáncprodukciók.

Akinek kedve tartja, játékmester irányításával próbára teheti ügyességét népi játékokon (karikadobálás, gólyalábazás, célba dobás stb.). Lesz kenyércímke-kiállítás, és megsütjük a Budai Vár kenyerét, amelyet vendégeink természetesen meg is kóstolhatnak.

A belépés ingyenes!



Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés