Makói hagymafesztivál 2011

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Makói hagymafesztivál 2011

Időont: 2011. szeptember 10 - 12.

A hagymatermesztésről híres városban a nyári munkák befejezése után megrendezett fesztivál jelmezes felvonulással, sztárvendégekkel, művészeti bemutatókkal, kiállításokkal, sport- és főzőversenyekkel kínál változatos programokat minden évben szeptember második hétvégéjén.

A Hagymafesztivál szellemi értelemben összenőtt Makóval, részévé vált a térség hagyományainak, maga is tradíció. Az 1991 óta megrendezett fesztivál hagyományosan egyszerre jelent seregszemlét, bemutatkozási lehetőséget, és ünnepet, szórakozást.

A hétvégi esemény rendszerint szakmai, a vásári, a kulturális és a sporteseményekből épül fel. Minden évben megszervezik a zöldségnövények bemutatkozó kiállítását, és nemzetközi konferenciát általában valamilyen hagymával, fokhagymával kapcsolatos témában.

A Hagymafesztivált kulturális rendezvények kísérik. Állandó eleme az eseménysorozatnak a Guiness-rekord beállítási kísérlete, a szokásos fesztiválmenet. A látogatók megtekinthetik a Makói Panoptikumot és Látványdát, vagy egy rövid színdarabot, mely Makó történetét mutatja be.

A programsorozat egyben gasztronómiai rendezvény is. A makói egészségkosárban hagyományosan alma, vörös- és fokhagyma található. Gasztronómai érdekesség a látványkonyha, ahol szokatlan eszközökkel készítenek finom étkeket. Különlegességnek számítanak a fesztiválon megvásárolható kézművesek portékák.

A sportesemények gerincét régi szokás szerint a vasárnapi lovasversenyek adják. A B-kategóriás verseny bajnoki pontokért zajlik, a C pedig a kezdő lovaknak és lovasoknak kínál megmérettetési lehetőséget.

A verseny belépődíjas. A többi sportrendezvény ingyenesen látogatható.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés