A Téli Szarvasgomba Ünnepe Gödöllő

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

A Téli Szarvasgomba Ünnepe Gödöllő

Időpont: 2011. január 30.

Ingyenes családi rendezvény és szakmai nap a Gödöllői Erzsébet Szállóban és a város központjában - a Dunakanyar Szarvasgombász Egyesület és Gödöllő város évnyitó társrendezvénye a BAROKK jegyében 2011. január 30-án.
A kezdeményezést a Dunakanyar Szarvasgombász Egyesület hagyományteremtő szándékkal hívta életre a múlt évben. Akkor a királyi kastély volt a rendezvény helyszíne, az idén pedig az Erzsébet királyné szállodában és a város megújult főterén várják majd az érdeklődőket.
A szervezők célja, hogy felélesszék a szarvasgomba kultúráját, ami az elmúlt évtizedekben feledésbe merült. Magyarország még a XX. század elején is szarvasgomba nagyhatalomnak számított, sajnos azonban ma ez már nem mondható el, annak ellenére, hogy hazánkban jelenleg is százhatvan szarvasgomba fajt tartanak nyilván, amiből hat-nyolc alkalmas emberi fogyasztásra.
A rendezvényen a magyar szarvasgomba fajokat megismerhetik az érdeklődők, így a téli szarvasgombát is, ami ezek közül a legízletesebb, hasonló a francia szarvasgombához.
A Téli Szarvasgomba Ünnep nem csak gasztronómiai esemény, hanem szakmai találkozó is, ahol bemutatkoznak a szarvasgombával foglalkozó szakemberek, a magyar szarvasgombászok és kutyáik, az első magyar szarvasgombás termékeket gyártó cég, bemutatják az első magyar termőre fordult szarvasgomba ültetvényt, és megismerhetik a szarvasgombával és ültetvényezésével foglalkozó vállalkozásokat is. A témával kapcsolatban a szálloda szekciótermében több előadást tartanak majd.
Mindenki számára izgalmas csemegézési lehetőség lesz a szarvasgombás ételek kóstolója, amit az Erzsébet Királyné étterem és az első magyar szarvasgombás termékek gyártójának mesterszakácsai készítenek el.
A szervezők nem csak a felnőttekre gondolnak, hanem a gyermekekre is. Az ifjabb korosztályt az étterem kávézójában gyermekműsorok várják, lesz játszósarok és kézműves tevékenységek Balla Vera festőművésszel és Monostori Judit iparművésszel.
Fellép Pécsi Ildikó Kossuth-díjas érdemes, kiváló színművész.
A kezdeményezés célja, hogy bebizonyítsák, nemzeti kincsünk, a szarvasgomba, első sorban nem luxuscikk, hanem mindenki számára elérhető gasztronómiai különlegesség

További információ:
Gödöllői Királyi Kastély
www.kiralyikastely.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
tel.: 28/410-124

Dunakanyar Szarvasgombász Egyesület
www.dsze.hu
www.szarvasgombagodollo.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: +36-70-367.19.64

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés