A Food&Wine amerikai gasztronómiai magazin több tucat világjáró séfet kérdezett meg, hogy a következő évben melyik étterembe szeretnének feltétlenül eljutni a világban.

A közvélemény-kutatás alapján kialakult 100-as mesterlistát a magazin májusi száma közölte. A listából kiderül: Közép-Európában egyetlen éttermet neveztek meg a séfek, mégpedig Magyarországról a Rosensteint, amit szeretnivaló, innovatív közép-európai konyhaként jellemeztek. A Rosenstein mellett többek közt a világ legjobb éttermének választott koppenhágai Noma vagy az anglia Fat Duck, a spanyolországi El Celler de Can Roca is szerepelt a séfek kívánságlistáján.

Az elismerésről a Rosenstein tulajdonosai is csak most értesültek, sőt, fel is vették a kapcsolatot a magazin szerkesztőivel, akik az írásbeli gratuláció mellett el is küldték számukra a róluk (is) szóló anyagot.

A Food & Wine listája itt tekinthető meg




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés