Jeruzsálem egyik legvallásosabb negyedében újabban ultraortodox kocsma várja a vendégeket – értesült a Ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja.

Forrás: MTI

A város első ultraortodox, vagyis haredi kocsmáját Krecsmének hívják, ami az italmérés jiddis neve. Odabent hagyományos zsidó zenét játszanak, a sör és a röviditalok mellé sóletet szolgálnak fel. Elsősorban a jesivák, a vallási főiskolák diákjai és a környéken lakó házaspárok látogatják.

A Geula negyedbeli bár éjfélkor zár, szombaton természetesen nem nyit ki és a szombati pihenőnap előestéjén, pénteken sem működik.

A Krecsme belső tereiben rengeteg a fa, berendezése a kelet-európai zsidó városkák hangulatát idézi. A hagyományos zsidó viseletben járó személyzet fején vallásos kapedlit, izraeli nevén kipát visel.

Napközben elsősorban a konyha működik, de rendezvényeknek, kisbabák körülmetélési szertartásának is helyet adnak, estefelé pedig főként a kóser italok fogynak, noha a betérő harediek általában mértékletesen iszogatnak.

A tulajdonos ismerőse elmondta, hogy egy Amerikából érkezett vallásos bevándorló nyitotta a helyet, aki Izraelben kitanulta a szakácsmesterséget és az ultraortodoxoknak akart vendéglőt és szórakozóhelyet teremteni.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés