Több turisztikai termékünk is népszerű Csehországban, a magyar gasztronómia a legfontosabb vonzerők közé tartozik. A cseh szakmai- és nagyközönség bizalmát jelzi, hogy a prágai Víno&Delikatesy (Bor és ínyencségek) kiállítás nagydíjas bora a Zsirai pincészet 2008-as 6 puttonyos tokaji aszúja lett.

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

Az április 22-24. között rendezett szakmai és nagyközönségi gasztronómiai kiállítás második napját a magyar boroknak és élelmiszerkülönlegességeknek szentelték. Dr. Budai Gyula miniszteri biztos és Pető Tibor nagykövet ünnepélyes megnyitója után a magyar standon szakmai és közönségprogramokkal várták az érdeklődőket. A nemzeti standon 13 magyar borász és egyéb élelmiszeripari vállalkozás mutatkozott be, a turisztikai kínálatot pedig a Magyar Turizmus Zrt. és a Bükfürdő Turisztikai Közhasznú Egyesület képviselte. Csehország egyik legfontosabb, legdinamikusabban bővülő küldőpiacunk, az elmúlt 10 évben a kereskedelmi szálláshelyeken regisztrált cseh vendégéjszakák száma megnégyszereződött.

Hazánkat a gasztronómia mellett a vízparti üdülés és az egészségturisztikai lehetőségek teszik vonzóvá, de népszerű a magyar főváros és az alternatív tematikájú utak is.

Az MT Zrt. prágai külképviselete és az ACK ČR utazási irodai szövetség több éve szervez közösen sikeres és népszerű tanulmányutakat. Ezeknek is köszönhető, hogy egyre több cseh utazásszervező veszi fel kínálatába Magyarországot. Az április 15-19. közötti tanulmányút során 35 cseh turisztikai szakembert fogadott az MT Zrt. Budapest-Közép-Dunavidék Regionális Marketing Igazgatósága. A négynapos program résztvevőinek a hajós városnézés, fürdőlátogatás és a hagyományos magyar vendéglátás mellett számos családoknak szóló és kalandos programot mutattak be a fővárosban éppúgy, mint Gödöllőn, Domonyvölgyben, Veresegyházon, Vácott és Visegrádon.

Április 19-én Visegrádon szakmai workshopra is sor került. Ennek keretében Sztojanovits Kristóf regionális marketingigazgató és Szirányi András csehországi külképviselő számolt be 19 magyar turisztikai szolgáltatónak a cseh piac alakulásáról, majd a cseh és a magyar partnerek aktív és mindkét fél szerint eredményes megbeszéléseket folytattak.

A KSH előzetes adatai szerint tavaly 9,4%-kal több cseh utazó járt nálunk (216 223 fő), vendégéjszakáik száma (627 744 éjszaka) pedig 11%-kal haladta meg az előző évit.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés