Tokaj Nyitány 2010

Tokaj Nyitány 2010 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Tokaj Nyitány 2010

Tokaj Nyitány 2010 – április 23-án, pénteken új borokkal, újragondolva, újratöltve jelentkezik a Tokaj Reneszánsz Egyesület 16 pincészete. A Gólyavárban (Múzeum körút 4., ELTE campus) 16 órai kezdettel a látogatók 50 bort kóstolhatnak, ezeket kipróbálhatják az erre a célra készített ételekkel, este pedig két koncertet hallgathatnak meg.
Április 23-án mutatja be Budapesten az új évjárat borait a Tokaj Reneszánsz – Tokai Nagy Borok Egyesületének 16 pincészete. A Tokaj Nyitány 2010-en a látogatók az egyesület tagjainak közel 50 borát kóstolhatják meg. Az esemény gondolatisága a tradíció és megújulás üzeneteit követi: egyrészt az évszázados tokaji hagyományok elevenednek meg, másrészt Tokaj legújabb borai – friss reduktív borok, érlelt száraz fehérborok, késői szüretelésű, szamorodni és aszú borok – mutatkoznak be.
Április 23-án több szempontból is nyitás lesz a nagyközönség felé. Tokaj egyértelműen meg tudott újulni az elmúlt évtizedekben, mindezt úgy, hogy megőrizte hagyományait. A világhírűvé nem véletlenül vált aszúk mellett egyre több friss fiatalos könnyű fehérborral, és a tokaji terroirt hűen megmutató ásványokban és gyümölcsökben is gazdag érlelt száraz fehérborral találkozhat a borvidékre látogató. Az április 23-i esemény vendégeinek pedig alkalmuk nyílik mindezt egy helyen megtapasztalni. Sőt, az új, 2006-os évjárat legjobb aszúit előadással egybekötött mesterkurzuson kóstolhatják meg az érdeklődők.
Ennél azonban sokkal többről van szó: nem csak Tokaj ajtaja tárul ki a közönség előtt, nem csupán a palackok nyílnak meg, de megnyílik a tokaji előtt az ízek birodalma is. Az eseményen Litauszki Zsolt vezette mesterkurzuson lehet megkóstolni, milyen ételeket képzelt el a Bib Gourmand 21 Étterem többszörös díjnyertes séfje a különböző tokaji borokhoz. Társa lesz ebben Christophe Deparday francia mesterszakács, a Pierot Étterem új séfje. És ez még nem minden: a magyar blogszcéna három trendszetter gasztrobloggerre, a Chili &Vanília, a Fűszer és lélek és a Malackaraj írói vállalkoztak arra, hogy ők is megmutatják, mit képzelnek el a tányérra a tokaji borok mellé – a falatokat minden látogató összekóstolhatja a borokkal a lounge hangulatú sétáló kóstolón.
Bor és finom falatok: emellé csak a zene hiányzik. A Tokaj Nyitány 2010-en az sem. Kelemen Angelika laza jazzes hangzása után a Nemjuci rockos riffjeivel zárjuk az estét. Érdemes jegyekért a honlapon www.tokaji.hu/tokajnyitany2010 előre regisztrálni, a két mesterkurzusra mindenképpen, mert ezekre korlátozott számban van hely.

Tokaj Nyitány 2010 - Program:
Nagyelőadó
16 órától:
Tokaj Lounge, 16 pincészet 50 borával
Gasztrobloggerek: Chili &Vanília, a Fűszer és lélek és a Malackaraj - falatok tokajira
19 órától színpadon:
Kelemen Angelika Jazz Quartett
Nemjuci
Kiselőadó

16 órától:
- Variációk Tokajira. Litauszki Zsolt és Christophe Deparday mesterkurzusa. 8 tokaji bor      párosítva különböző ételkreációkkal

17.30-tól:
- 2006 legjobb aszúi. Dr Molnár Péter mesterkurzusa. Az új évjárat legjobb tételei csak a vezetett kóstolón érhetők el.

Jegyek
Nagyelőadó: 4000 Ft (egyetemi vagy főiskolai diákigazolvánnyal 3000 Ft)
1 db mesterkurzus: 8000 Ft (jegyek korlátozott számban)
2 db mesterkurzus: 12 000 Ft (jegyek korlátozott számban)
A mesterkurzus jegyek természetesen a Nagyelőadóba és az esti koncertekre is érvényesek. Előzetes regisztráció és további infó: www.tokaji.hu/tokajnyitany2010
HÁTTÉR
Tokaj Reneszánsz – Tokaji Nagy Borok Egyesülete
A Tokaj Reneszánsz Egyesület minden évben megrendezi a tokaji borok aktuális évjárat bemutatóját a budapesti közönségnek. Az egyesület a kiváló és garantált minőségű Tokaji Nagy Bor védelméért és képviseletéért jött létre 1995-ben. Céljait a tokaji hagyományok tiszteletben tartásával, valamint az elsőrangú borok előállítására képes tokaji borvidék adottságainak ápolásával és megőrzésével kívánja elérni. Az egyesület fennállása óta a tokaj-hegyaljai és magyar borászat úttörő és mértékadó, bel- és külföldön egyaránt elismert szakmai szervezetévé nőtte ki magát. Tagjai a minőség iránt elkötelezett pincészetek és termelők, meghatározók a magas minőségű tokaji borok exportjában.
További információ:
Toronyi Zsuzsa: +36309461057
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés