Szabadtéri musicalekkel, hagyományőrző programokkal, gasztronómiai fesztivállal és főként a fiataloknak szóló látványos zenei eseménnyel várja látogatóit a siklósi vár nyáron.

Forrás: MTI

A Siklósi Nyár elnevezésű programsorozat célja, hogy a híres vár szabadtéri programhelyszínként ismét beírja magát a régió jelentősebb turisztikai célpontjai közé.

A rendezvénysorozat május 29-én a siklósi gyereknappal indul, amelynek résztvevőit koncertekkel, dúdoldával, vidámparkkal és ugrálóvárakkal várják.

Június 17-én az Indul a bakterház című előadást játssza a várudvaron a Kaposvári Roxínház, 22-én innen indul útjára a huszár katonai hagyományőrző emléktúra, a Tenkes Hadjárat. Június 24-én, sötétedés után a várudvarban jelképes tűzzel és az Adagio együttes műsorával tartanak Szent Iván-éji programot.

Június 25-26-án rendezik meg a Siklósi Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivált, amelyen ismét több ország művészei fogják benépesíteni a várat. Július 16-17-én ismét hagyományőrző programra, ezúttal lovagi tornára várják majd a Siklósra érkezőket. A Grease című musical július 29-én lesz látható a főbb szerepekben Vastag Csabával, Görgényi Fruzsinával, Vastag Tamással és Hujber Ferenccel. Augusztus 6-án a Dzsungel Könyvével vendégszerepel Siklóson Kaposvári Roxínház.     Augusztus 13-14-én a siklósi vár törököktől történt visszafoglalását élhetik újra át a látogatók várjáték keretében. Augusztus 19-én a Nemzeti Lovas Színház tavaly debütált musicaljét, a Gladiátort mutatják be, amelynek ez lesz az első szabadtéri előadása. Augusztus 26-27-én tartják meg a Szüreti Csirkepaprikás Fesztivált, amelyen főzőversennyel, valamint számos más programmal, köztük a Wellhello és a Kowalsky meg a Vega koncertjével várják a közönséget. Nyárzáró programként pedig Color Night címmel rendeznek estet a Mary PopKids zenekar és lemezlovasok részvételével.

A várat évente mintegy 70 ezer ember látogatja, túlnyomó részük a nyári időszakban érkezik. A szervezők a nyári programsorozat esetében 30-35 ezer látogató részvételével lennének elégedettek.




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés