Szegeden mintegy 80 amatőr csapat több száz bográcsban főzte a halászlét szombaton, elsősorban a maga kedvére, másodsorban azért, hogy elnyerjék a szakmai zsűri elismerését.

Forrás: turizmus.com

Augusztus 4–6 között, a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál apropóján, 19. alkalommal népesítették be a szegedi Tisza-partot az amatőr főzők és profi vendéglátók. Érdeklődőben sem volt hiány, hiszen mintegy 100 ezer vendég kereste fel az ételes- és italos pavilonokat.

A leglátványosabb az öreg híd lábánál felállított óriásüst volt, amely nemcsak díszletként funkcionált, hanem valódi szegedi halászlé is rotyogott benne.

A szervezők elmondták, hogy a rendezvény ma már megtölti nem csak a város, hanem az egész környék szállodáit és kiadó szobáit.

Felvételünkön (balról)  Frank Sándor mesterszakács, az esemény alapítója és főszervezője (a Szeged-Roosevelt téri Halászcsárda és az Újfehértói Halászcsárda tulajdonosa), valamint Nacsa József, a Csongrád-megyei Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai és Vendéglátó Szakosztályának elnöke köszönti a meghívottakat a szeptember 5-i hivatalos megnyitón, a Várkert műemlék épületében.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés