Százezren a Csabai Kolbászfesztiválon




Négy nap alatt mintegy százezer embert fogadott a 16. Csabai Kolbászfesztivál, megteltek a szállodák, panziók és kollégiumok Békéscsabán, Gyulán és a környező településeken, teltházzal üzemeltek a kitelepült vendéglők, sörözők és borozók.

Minden eddigit felülmúló volt az érdeklődés, péntektől hétfőig a vártnál is többen látogattak el a rendezvényre - mondta el az MTI-nek Hégely Sándor fesztiváligazgató a Csabai Rendezvényszervező Társaság képviseletében.
Az idei rendezvény volt az első, amelyen a gasztronómiai attrakció, a csabai kolbász köré a fesztivál minden napján sikerült vonzó kulturális programkínálatot nyújtani a közönségnek. "Magyarország legjobb művészeit és előadóit hoztuk Békéscsabára" - közölte Hégely Sándor. Hozzátette: a fesztiválon több száz ember dolgozott a színvonalas szolgáltatás érdekében.
A fesztivál érdekességeit részletezve az igazgató kiemelte a kolbászgyúró verseny hangulatát. A gyúróversenyen a hagyományos csabai mellett nagyon sok tájjellegű kolbász készült, ezeket az ország különböző pontjairól és a határon túlról érkező versenyzők készítették. Az idei év kuriózuma a kengurukolbász volt, amelyet Békés város csapata készített el vendégük, John Griffin, Ausztrália budapesti nagykövete segítségével.




Óriási volt a részvétel az esti nagy koncerteken, ahol mások mellett a Quimby, a Magna Cum Laude, a Budapest Bár és a Gringo Star zenekar lépett fel Geszti Péterrel.
Nagy sikert aratott a gyermekek körében a Békéscsabára települt Csodák Palotája.
Sok család kereste fel a rendezvényt hétfőn is: az utolsó napon az éttermekben és a standokon a vendéglátósok féláron adták a csabai hurkát, kolbászt.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés