Különleges sörvacsora az idén 165 éves Dreher Sörgyárakban

Különleges sörvacsora az idén 165 éves Dreher Sörgyárakban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

 Különleges sörvacsora az idén 165 éves Dreher SörgyárakbanÁprilis 24-én ismét megrendezték a Dreher Kulináris Élményvacsorát a Dreher Sörgyárak történelmi értékű, Jászberényi úti központjában. Ezúttal közel negyvenen voltak kíváncsiak arra, miként lehet az ételt és a sört párosítani, milyen élményeket rejtenek a múzeum tárgyai.

A sörvacsorára érkezett vendégek ezúttal is részt vehettek egy rövid gyárlátogatáson, megcsodálhatták a fűtőházban az Európában is páratlan szépségű Zsolnay-csempéket, és beavatták őket a sörgyártás kulisszatitkaiba.

Ezt követte a különleges sörvacsora, amit Lenk Zsolt „mobil” séf állított össze, aki Ausztriában, a legendás Taubenkobel étteremben, majd Németországban és Svájcban alapozta meg szakmai tudását. Egyik kedvenc gasztronómiai területe a sör és az étel párosítása, a Dreher Sörvacsorákon pedig azt szeretné bemutatni, hogy milyen izgalmas élményt lehet kihozni a kombinált fogásokból.

Az áprilisi menü hideg előétele pisztráng és kaviár volt, zöld mousse-szal, turbolya dressinggel és a Dreher Golddal párosítva. A panna cottával készült zöldborsóleveshez a Kozel Premium Lagert szervírozták. A főétel bivaly hátszín volt spenót pürével és a tavaszi kert zöldségeivel, valamint a Dreher Red Ale-lel. Desszertnek pisztáciás csokoládé mousse-t kaptak a vendégek kivivel és a Dreher Bak sörével.

Az egyes fogások között Vásárhelyi István sörgasztronómus mesélt a sörökről. A vendégek egy alkalmi sörcsapoló-bemutató részesei is lehettek és megkóstolhatták a vágott sört is.

A Dreher Sörgyárak 2017 októberében indította el sörvacsora programsorozatát, hogy a sörkultúrát és a vendéglátást közös élménnyé ötvözze.

Forrás: https://turizmus.com/

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés