Magyar és külföldi kézműves sajtok, kecske-, juh- és tehéntejből készült termékek, valamint sajtkészítő workshop is várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig a III. Belvárosi Sajtfesztiválon a budapesti Vajdahunyadvárban, ahol megrendezik az év sajtja versenyt is.

Forrás: MTI

Az ingyenes rendezvényen a látogatók bemutatókon sajátíthatják el a sajtkészítés fortélyait és mozzanatait, hazai és nemzetközi - egyebek mellett lengyel, cseh, francia, olasz - sajtokat kóstolhatnak, emellett szavazhatnak az év legjobb sajtjára is - mondta el Necz István, a fesztivál főszervezője a hétfői budapesti sajtótájékoztatón.

Hozzátette, hogy a háromnapos fesztiválon a nagy borrégiók képviselőinek borait, valamint kézműves söröket és pálinkákat is kínálnak a sajtok mellé.

A kóstolók és bemutatók mellett néptánc- és népzenei produkciókkal, valamint gyerekprogramokkal: interaktív játszóházzal és kalandparkkal is készülnek a szervezők. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum az állandó és időszaki tárlatok mellett toronytúrára invitálja a közönséget, a Kaputoronyhoz kapcsolódó Ostromfolyosón mini fotókiállítás látható. Vasárnap a nemzetközi növénynap részeként rendezik meg a Liget-sétát, amely 10 órakor indul az Anonymus szobortól.

A Kis-, Közép-, Agrárvállalkozók, Sajtkészítők Egyesületének elnöke elmondta, hogy a rendezvényen a többi között kecskesajtokat, juhsajtokat és tehéntejből készült termékeket is felvonultatnak, a látogatók beszélgethetnek a sajtkészítőkkel, valamint bepillanthatnak a sajt- és vajkészítés kulisszatitkaiba is.

Kovács László hangsúlyozta: az egyesület célja többek között, hogy a hazai sajtfogyasztás növekedjen, és egyre magasabb legyen a sajtok minősége.
A sajtfesztivált tavaly a Bálnában, 2013-ban a fővárosi Erzsébet téren rendezték meg.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés