A ProWein vált a borok legfontosabb nemzetközi seregszemléjévé




A nemzetközi bor-és szeszesital ágazat vezető szereplői három intenzív napot töltöttek együtt a márciusi düsseldorfi borvásáron (ProWein), amely ebben az évben túlnőtt konkurensein. A 19. alkalommal rendezett ProWein az előző évhez képest további két pavilonnal bővült, így 48 országból érkezett 4783 kiállító mutatta be borait. Közel 44000 látogatót számláltak az idei seregszemlén (tavaly ez a szám 40667 volt). Feltűnően nagy számban érkezetek angol, skandináv, Benelux-államokbeli látogatók a megszokott francia, spanyol és olasz érdeklődők mellett. A statisztikák alapján a látogatók túlnyomó része nemzetközi kis- és nagykereskedő volt, őket a szakemberek, valamint az étterem- és szállodaláncok képviselői követték.
A Német Borintézet ügyvezető igazgatója, Monika Reule szerint a ProWein ebben az évben nőtte ki magát a legfontosabb nemzetközi vásárrá. Különösen feltűnő volt a kereskedők számának bővülése és fokozott érdeklődése.
A fent említett jelenség a magyar standon is tapasztalható volt, a kiállítók állandóan tárgyalásokat folytattak. Fontos hangsúlyozni, hogy azok számára, akik már előzetesen megkeresték a potenciális partnereket, egyértelműen sikeresebb volt a kiállítás, mint azoknak, akik ezt nem tették meg. Ismét bebizonyosodott, hogy a kiállítás megfelelő alkalom mind a kapcsolattartásra a régi partnerekkel, mind az új termékek bemutatására, a piaci helyzet, a konkurencia felmérésére, a cég ismertségének növelésére és új értékesítési csatornák felkutatására. A kiállítóknak érdemes végigjárniuk a kiállítást és megkeresniük a termékük iránt érdeklődő kereskedőket.
A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága által szervezett 225m2-es magyar közösségi standon 21 kiállító vett részt. A megadott időpontban a standra látogató szerencsések napi 3 alkalommal vehettek részt vezetett kóstoláson Kristian Kielmayer nemzetközi borakadémikus irányítása mellett.




 

 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés