Petíció - Bocuse d’Or Selection Hungary

Petíció - Bocuse d’Or Selection Hungary - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Petíció a 2011-es Bocuse d’Or Selection Hungary verseny megrendezésével kapcsolatban

 

Kedves Kolléga!

Kérlek, hogy amennyiben egyetértesz az alábbi Petícióban foglaltakkal, azt neveddel és lakóhelyeddel kiegészítve küldd el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. (az adatoknál csak a várost kell feltüntetni, pl. Szakács Béla, Kalocsa)

Egyúttal kérlek, hogy a petíció aláírásának lehetőségét minél szélesebb szakmai körben teremtsük meg, ha egyetértesz, küldd azt tovább kollégáidnak is.

---

Petíció

Alulírottak, mint a magyar szakácstársadalom tagjai őszinte megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy milyen események történtek a 2011-es Bocuse d’Or Selection Hungary verseny megrendezésével kapcsolatban.

Jelen petícióval erkölcsi támogatásunkról, szolidaritásunkról biztosítjuk azokat a kollégáinkat, akik vállalták a megmérettetést, azokat a terheket és lekötöttségeket, amelyekkel a világ legjelentősebb melegkonyhás szakácsversenyére történő felkészülés jár, és most kisemmizik őket megszerzett jogukból, semmibe véve a szakácsok elkötelezettségét, munkáját, és a felkészülésbe fektetett idejét, energiáját és pénzét.

Érthetetlennek, és jogszerűtlennek tartjuk, hogy az elődöntőkben, tisztességes versenyben magukat megmérettetett szakácsok helyett ugyanakkor egy olyan kolléga kapott jogot a döntőben történő részvételre, aki nevezést nem adott be, és semmilyen legális módon nem teljesítette az eredeti versenykiírásban foglalt feltételeket.

Aggodalmunkat fejezzük ki, hogy a Bocuse d’Or magyarországi megrendezésének joga egy olyan, érdekcsoport kezébe került, akik figyelmen kívül hagyják a hazai szakácsszakma általános érdekeit, és ezt a presztizsértékű versenyt kizárólag a saját céljaik megvalósítására, és az általuk képviselt szűk szakmai elit marketingeszközeként használják fel, privatizálva és a mutyizás szintjére züllesztve Paul Bocuse úr szellemi és szakmai örökségét, amely jogosan illetne meg minden jó szándékú magyar szakácsot.

A verseny megrendezési jogaival rendelkező szervezetet minősíti ugyanakkor, hogy egy olyan egyesülés kezébe adta a szakmai irányítás lehetőségét, amely a közeli múltban tett nyilatkozatával a magyar gasztronómia érdekeivel ellentétesnek minősítette a Bocuse d’Or versenyt, és kijelentette:, hogy „Az egyetlen versenyzőre összpontosító, egyészen rendkívüli erőforrásokat igénylő, s a látványosságra is mind több súlyt helyező versenyfelkészülés helyett…más célokat, Magyarország szempontjából reálisabb célokat kíván támogatni.”


2011. szeptember

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés