Négyszáz féle pálinka a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon




Huszonöt pálinkafőzde több mint négyszáz féle pálinkája, tequilák és mexikói ételspecialitások, tíz kolbászkészítő, borászok és sajtmesterek termékei mellett számos koncert és egyéb program várja a VI. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál vendégeit csütörtöktől vasárnapig.

Hat évvel ezelőtt, amikor a rendezvény elindult, az volt a cél, hogy felhívja a figyelmet a hungarikumok igazi értékére és a hagyományőrzés szerepére, nem utolsósorban pedig minél több külföldi és belföldi látogatóval ismertesse meg a magyar pálinka- és kolbászkülönlegességeket - idézték fel az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.
A pálinkafőző-mesterek a hagyományosnak számító párlatok mellett különleges ízeket is kínálnak majd, és egy új, egyedi pálinkamárka is megjelenik a fesztiválon, Szemtelen néven, melyben a szőlő, a törköly és borpárlatok négyféle íze és a hozzá tartozó karakterek elevenednek meg.
Az őszi Pálinkafesztiválon évről évre egy vendégnemzet mutatkozik be: Olaszország és Oroszország után idén Mexikót hívták meg, és nemzeti itala, a tequila az egyik főszereplő.
Az általánosan elterjedt tévhittel ellentétben az agavéból erjesztett italt a mexikóiak kísérő nélkül, tisztán fogyasztják. A sót, a fahéjat és a citrusféléket a rossz utóíz elfedésére alkalmazzák, ezért az ilyen rituálék abból az időszakból eredeztethetők, amikor az Egyesült Államokban divatba jöttek a gyengébb minőségű mixto tequilák - emlékeztetnek a szervezők.
Mint azonban hangsúlyozzák, a budai Vár Hunyadi- és Oroszlános udvarában nem ezekkel találkozhatnak a látogatók, akik éhségüket többek között csirkés burritóval, lime-os csirkés wrappel, chili con carnéval vagy párolt rizses csirke chipotléval csillapíthatják a Mexikói udvarban. A tequila házban nyolcféle mexikói és egy olyan tequilás sört kóstolhatnak a vendégek, amellyel csak a fesztiválon lehet találkozni.
A rendezvény zenei programja mindig kapcsolódik a pálinkához és az adott tematikához. A Mexikói udvarban az akusztikus hangzásvilág uralkodik: ismert magyar zenekarok frontemberei adnak koncertet egy szál gitárral a kezükben, ugyanakkor illeszkedve a mexikói hangulathoz, latin-amerikai dallamok is felcsendülnek majd.
A nagyszínpad beköltözik az Oroszlános udvarba, ahol délutánonként dzsesszkoncertek, lágyabb dallamok alapozzák meg az estét. A fellépők között lesz a Bohémian Betyár, a Folk Free, a Szilvásy Gipsy Folk Band, a Hot Jazz Band és Zséda is.
A Pálinkafesztiválon egy új és gyors elektronikus fizetési mód biztosítja majd a látogatók számára, hogy sorban állás nélkül, a legegyszerűbben tudjanak kóstolni. A belépőjegy ára 2000 forint, ez tartalmaz egy pálinkáspoharat is.
További információkat a rendezvényről a www.palinkaeskolbasz.hu honlapon találhatnak az érdeklődők.



Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés