Mind a 48 tétel gazdára talált, és összesen több mint 4,5 millió forint folyt be a Budavári Borfesztivál által a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára szervezett csütörtök esti borárverésen.

A 30 ezres látogatottsággal zárt 22. Budavári Borfesztivál után néhány nappal a Magyar Tudományos Akadémia Budavári Szalonjában megtartott borárverés célja az volt, hogy a nehéz sorsú családok gyermekeinek étkeztetésében nyújtson segítséget - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A kikiáltási árhoz képest a legmagasabb vételi árat a Bene Pincészet édes tokaji borkülönlegességekből álló hárompalackos tétele - egy 1974-es és egy 1993-as évjáratú 6 puttonyos aszú, valamint egy 1985-ös évjáratú 5 puttonyos aszú - érte el, amely 35 ezer forintról indult és 300 ezer forintért kelt el.

A hárompalackos tételek közül ugyancsak magasra értékelték a licitálók az egri St. Andrea Pincészet Áldás Egri Bikavér Magnum 2007-es, 2008-as és 2009-es évjáratú tételét, amely 100 ezer forintért talált gazdára. Az Ikon Borászat 2009-es évjáratú, 3 palackos tétele, két Ikon Tulipán és egy Ikon Magnum Cabernet franc 75 ezer forintért kelt el.

Az egypalackos tételek közül Garamvári Vencel felajánlása a 2000-es évjáratú különleges száraz pezsgője, a Vincent Magnum Brut - amelyből már csak néhány palack áll rendelkezésre - ért el kimagaslóan magas, 65 ezer forintos leütést.

Jelentős sikere volt még a Budavári Borfesztivált szervező Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. által felajánlott hatpalackos VinAgora aranyérmes magyar borválogatásnak, amely 105 ezer forinton zárt.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés