Mexikó legnépszerűbb tequilája tányéron is isteni!

Mexikó legnépszerűbb tequilája tányéron is isteni! - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Mexikó legnépszerűbb tequilája tányéron is isteni!

- A tequila és az ételek csodás fúziója Keresztes Ferenc 2012-es kreációiban -

Világbajnok mixerünk, Keresztes Ferenc újabb műalkotásokat, gasztronómiai különlegességeket alkotott a 2012-es évre. A molekuláris gasztronómia egyik legkiemelkedőbb hazai szakembere Mexikó elsőszámú tequiláját, az el Jimadort használta föl ételkülönlegességeihez. Új fogásaival bebizonyította, hogy a nemes mexikói ital fogyasztásának kultúrája mennyire szerteágazó hagyományokkal rendelkezik és hogy a 100% agavéból készült el Jimador tequila nemcsak italként, hanem az ételek alkotóelemeként is hibátlan.

Keresztes Ferenc világbajnok mixer az idei évre újabb kísérletekkel rukkolt elő, köztük a Barcelonában díjazott ízkombinációk továbbfejlesztésével. A Symbol Budapest bárséfje az italok és az ételek összhangját teremtette meg a tányérokon.

Bede Róbert, a Paprika TV séfje ellátogatott Keresztes Ferenc birodalmába, hogy végignézze az új év legmodernebb ízkombinációinak születését.

 A 2012-es év legtrendibb tequilaételei a következők lettek: Citrussal fűszerezett agavé királyrákkal; Kaviár „tanyasi osztriga” Margaritával; „Hot Sunrise” marhabélszín narancsfüsttel; Guamacole – gravlaxolt lazacfilé; Gesztenyepüré, amarénás tequilával és Litcsi fagyi hibiszkusszal.

„Mexikóban szerettem meg a tequilát, abból is az érleltet, a reposado-t. Nagyon jellegzetes, összetett illata van, ehhez párosítottam az ízeket Huszák Zoltán séffel együtt. Számomra fontos, hogy az orrunknak is kedveskedjünk egy étel esetében”- mondta a mixer, a tőle megszokott legnagyobb szerénységgel

Bede Róbert szakmailag értékelve az ételeket, így érzékeltette kollégája profizmusát: „Keresztes Ferenc cipőjéig sem érek föl.”

Magyarországon a tequilát legtöbbször citrommal és sóval vagy naranccsal és fahéjjal fogyasztják. Az el Jimador tequila esetében ez nem ajánlott, hiszen ezek az erős ízek elnyomnák a Mayahuel istennőtől eredő párlat csodálatos zamatát. Az idei év fogásainak alapját az el Jimador két fajtája, a Reposado és a Blanco adta.

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés