Megvette Andy Vajna pesti kaszinóját a Szerencsejáték Zrt.

Megvette Andy Vajna pesti kaszinóját a Szerencsejáték Zrt. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Megvette Andy Vajna pesti kaszinóját a Szerencsejáték Zrt.

 

A Szerencsejáték Zrt. 100 százalékos tulajdonában álló SzRt-Service Kft. megvásárolta a Las Vegas Casino s.a.r.l.-nek a Belvárosi Kaszinó Kft.-ben meglévő, kisebbségi, 245 millió forintos névértékű üzletrészét, a vételár megegyezik az üzletrész névértékével - közölte a Szerencsejáték Zrt.

A tranzakcióval közvetett formában a Szerencsejáték Zrt. lett a Tropicana kaszinót működtető Belvárosi Kaszinó Kft. kizárólagos tulajdonosa.
Tavaly december 21-i számában a Népszabadság úgy értesült, hogy Andy Vajna producer 750 millió forintért adja el a budapesti Tropicana kaszinóban lévő tulajdonát a Szerencsejáték Zrt.-nek. Céginformációs adatok szerint a Tropicanát üzemeltető Belvárosi Kaszinó Kft. 2009-et 176 millió forintos adózás előtti veszteséggel zárta, míg a cég nettó árbevétele 2,127 milliárd forint volt, szemben a 2008-as 2,738 milliárddal.
A Szerencsejáték Zrt. tulajdoni hányada a Belvárosi Kaszinóban 74,5 százalék, míg az SzRt-Service Kft.-é 1 százalék volt, majd a Szerencsejáték Zrt. igazgatósága "az állami bevételek gyarapítását szem előtt tartva" 2010. december 21-én - közvetett formában - a kizárólagos tulajdonlás mellett döntött.
A Belvárosi Kaszinó Kft. évente mintegy 1,5 milliárd forint összegű játékadóval járul hozzá az állami költségvetéshez. A cég új vezetésének célja a gazdálkodás eredményességének javítása, a szolgáltatási színvonal emelése és "a legális játéklehetőséget kereső közönség igényeinek maximális kielégítése".
A Szerencsejáték Zrt.-nek a soproni kaszinót üzemeltető Pannon Partner Kft.-ben is van részesedése.

legjobb fogadas

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés